Η Καρσίγιακα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις για την φετινή σεζόν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κερδίζοντας την Αναντολού Εφές με 91-88 και έπειτα από μία επική ανατροπή, οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα χρειάζονται μόνο μία νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές Τουρκίας. Ένα αποτέλεσμα, δηλαδή, που θα κάνει ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο να… της υποκλιθεί, μετά το θαυμασμό που έχει ήδη προκαλέσει η πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η ψυχή που έχει δείξει η ομάδα της Σμύρνης κόντρα στο σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Όπως είναι φυσιολογικό, η ιδέα του να… πάρει ο σύλλογος το «σκαλπ» δύο εκ των κορυφαίων προπονητών όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει εξιτάρει σε εξίσου μεγάλο βαθμό τους φιλάθλους του. Ήταν κοντά του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και δε θα μπορούσε να λείπει ούτε τώρα, μη σταματώντας λεπτό να στηρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλεται στο παρκέ και δίνοντας μεγάλη δύναμη στους παίκτες για να πετύχουν αυτά που στην αρχή της σεζόν τέθηκαν ως στόχος, αλλά κατά πολλούς ήταν… ακατόρθωτα.

Κάπως έτσι λοιπόν, σαν ένα, παίκτες, προπονητής και οπαδοί είναι πολύ κοντά στο να αποδείξουν ότι δεν έλεγαν… παράλογα πράγματα στο ξεκίνημα της σεζόν, μπαίνοντας όντως «σφήνα» στους μεγάλους της Κωνσταντινούπολης και όντας πια ένα μόλις «βήμα» από το να μεταφέρουν το «στέμμα» στη Σμύρνη. Ήδη στην πόλη πανηγυρίζουν σαν να έχουν ήδη πάρει το πρωτάθλημα. Τέτοιες είναι οι διαστάσεις της επιτυχίας που έχουν ήδη καταφέρει οι παίκτες του Σαρίτσα, κάνοντας τους ανθρώπους της υπερήφανους για αυτό το σύνολο που δεν παρατά τη «μάχη» ούτε λεπτό!