Σύμφωνα με ιστοσελίδα του εξωτερικού, παρά το γεγονός ότι η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα στο Ισραήλ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κι ο Ντέιβιντ Μπλατ ετοιμάζουν το μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Πρώτοι στη λίστα του Αμερικανού προπονητή είναι οι Ταϊρίς Ράις και Άαρον Τζάκσον (φώτο). Οι άνθρωποι της Μακάμπι βρέθηκαν στη Γερμανία για να παρακολουθήσουν τα πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος κι εντυπωσιάστηκαν από τον Αμερικανό κόμπο γκαρντ της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος τη φετινή χρονιά είχε κατά μέσο όρο 15,3 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 4,6 ασσίστ σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Ψηλά στη λίστα είναι επίσης κι ο Άαρον Τζάκσον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος για να μείνει ελεύθερος θα πρέπει η ρώσικη ομάδα να πάρει ένα ποσό της τάξεως των 350.000 δολαρίων. Ο Αμερικανός κόμπο γκαρντ πήγε στη Μόσχα το καλοκαίρι από τη Μπιλμπάο, ενώ πραγματοποίησε μέτρια χρονιά φέτος με 5,9 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,7 ασσίστ ανά αγώνα.

Μάλιστα σε περίπτωση, που αποκτηθεί τότε θα βρει στο Ισραήλ έναν παλιό του γνώριμο από το κολλέγιο, τον Σον Τζέιμς, με τον οποίος θα έχει την ευκαιρία να παίξει ξανά μαζί, αυτή τη φορά όμως στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο (εκτός του ΝΒΑ). Πολύ κοντά στο να παραμείνει στην ομάδα του λαού, είναι κι ο Ρίκι Χίκμαν, ο οποίος θα ανανεώσει το συμβόλαιό του μόλις ολοκληρωθούν οι τελικοί του πρωταθλήματος. Ο πλέι μέικερ της Μακάμπι τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα του και μένουν οι επίσημες ανακοινώσεις της συμφωνίας.