Η Ρεάλ έκανε το πρώτο «βήμα» για την επανάκτηση των χαμένων «σκήπτρων» στο πρωτάθλημα Ισπανίας, κερδίζοντας με 78-72 την Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο, είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης μετά τα πρώτα οκτώ της λεπτά και θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει την υπόθεση της πρώτης τους νίκης. Οι «Μπλαουγκράνα», ωστόσο αντέδρασαν και μείωσαν τη διαφορά που κυμαινόταν σε διψήφια επίπεδα, στο -2 με 2.5 λεπτά για τη λήξη (70-68). Οι γηπεδούχοι, όμως, είχαν τις λύσεις για να μην απωλέσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 17 πόντους, έχοντας τη συμπαράσταση των Ρέγιες και Ροντρίγκες, με αμφότερους να πετυχαίνουν 12 πόντους. Ο πρώτος είχε επιπλέον 6 ριμπάουντ και ο δεύτερος 8 ασίστ. «Διψήφιος» και ο Αγιόν με 10 πόντους.  Στους φιλοξενούμενους δεν αρκούσε η μεγάλη βραδιά του Μάριο Χεζόνια, ο οποίος σκόραρε 18 πόντους και πήρε 5 ριμπάουντ, καθώς κανείς άλλος εξ αυτών δεν είχε διψήφιο αριθμό.

Τα πρώτα οκτώ λεπτά μεταξύ των δύο ομάδων κινήθηκαν στην ισορροπία, με το σκορ στο 14-14, για να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης στο τέλος της πρώτης περιόδου, χάρη σε ένα φοβερό επιμέρους σκορ 11-3 (25-17). Ο Ρούντι Φερνάντεθ έφερε με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, με αυτή να παραμένει στα ίδια σχεδόν επίπεδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, καθώς οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ φρόντισαν να μην αυξηθεί περαιτέρω και να φτάσει σε βαθμό ανεξέλεγκτο (47-40).

Το δεύτερο μέρος κινήθηκε ουσιαστικά στο ίδιο μοτίβο, με τη διαφορά να αμφιταλαντεύεται μεταξύ πέντε και δέκα πόντων και τη Ρεάλ να έχει τον έλεγχο, αλλά την Μπάρτσα να μην τα παρατά. Οι «Μπλαουγκράνα» βρήκαν τρόπο να αντισταθούν, ακόμη και όταν ο Ρέγιες διαμόρφωσε το 66-65, με πέντε λεπτά για τη λήξη. Τότε, ο Χεζόνια ηγήθηκε των συμπαικτών του, για να φέρει με τρίποντό του τη διαφορά στους τέσσερις πόντους και ο Τόμιτς σπρώχνοντας την μπάλα σε απόσταση «αναπνοής», με 2.5 λεπτά για την εκπνοή (70-68). Ο Σέρχιο Ροντρίγκες έδωσε «ανάσα» στην ομάδα, για να δώσει εκ νέου ελπίδα ο Όλεσον (72-70).

Ο Ρούντι Φερνάτεθ κερδίζει φάουλ από τον Πλάις και είναι ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, με 45 δεύτερα για το τέλος (74-70). Η «Μπάρτσα» αστοχεί δύο συνεχόμενες φορές και κάπου εκεί ουσιαστικά γράφεται ο «επίλογος». Ο Σέρχιο Ροντρίγκες ευστοχεί σε 1/2 βολές, αλλά στη δεύτερη ο Σατοράνσκι χάνει την μπάλα, με 15 δεύτερα για το φινάλε. Σέρχιο και Ρέγιες έκαναν το 78-70, για να διαμορφώσει απλά ο Σατοράνσκι το τελικό σκορ.