Με τον Πάου Ρίμπας να την οδηγεί, «πληγώνοντας» παράλληλα την πρώην ομάδα του, η Βαλένθια έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Μπανταλόνα, χάρη στο τελικό 91-95, ξεπερνώντας τη στο βαθμολογικό πίνακα και «αναρριχόμενη» στην πέμπτη θέση. Το αποτέλεσμα αυτό, μάλιστα, ήρθε με φοβερή ανατροπή, αφού έξι λεπτά πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με διψήφια διαφορά πόντων (81-71), όμως οι παίκτες του Κάρλες Ντουράν βρήκαν τις απαντήσεις. Χάρη κυρίως στο εκπληκτικό «ντεμαρράζ» του Ρίμπας, ο οποίος ήταν ασταμάτητος, όσο και και ψύχραιμος όταν ήρθε η ώρα να ευστοχήσει από τη γραμμή των βολών (τελείωσε με 11/12), οι «Νυχτερίδες» κατάφεραν να περάσουν από μία δύσκολη έδρα. Ο ίδιος σκόραρε 20 πόντους κα μοίρασε 6 ασίστ, με τον Λίστσουκ να προσθέτει 16 πόντους και 5 ριμπάουντ. Για τους Καταλανούς, ο Μάλλετ ξεχώρισε με 20 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Γιοβέτ με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Πριν τον πρώτο μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Χίμκι, για τον τίτλο του Κυπελλούχου Ευρώπης, η Γκραν Κανάρια απέτυχε στην «πρόβα τζενεράλε» της, καθώς η Μούρθια ήταν επιβλητική και πήρε χάρη στο τελικό 80-92, μία νίκη που της δίνει ελπίδες για την πρόκριση στα play-offs της ACB, μέσω της όγδοης θέσης, καθώς βρίσκεται πια στη μία νίκη απόσταση από την ομάδα του Άιτο Ρενέσες. Καθοριστικής σημασίας ήταν το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όπου οι φιλοξενούνενοι πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 17-26, το οποίο τους έδωσε σημαντικό προβάδισμα με εννέα πόντους διαφορά (63-72). Όσον κι αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι στο τέλος, το νερό είχε… ήδη μπει στο αυλάκι για τους παίκτες του Ντιέγκο Οκάμπο, εκ των οποίων κορυφαίος ήταν ο Αντέλο με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Τόμας Κελάτι, με 17 πόντους. Οι 23 πόντοι του Μπέγιας, δεν έφταναν για την Γκραν Κανάρια.

Με τον Ντάριους Άνταμς σε μεγάλα «κέφια», η Λαμποράλ Κούτσα συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στο πρωτάθλημα, «διαλύοντας» με 73-45 τη Σαραγόσα. Σε ένα ματς που δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης, όλα κρίθηκαν στη δεύτερη περίοδο, όταν και οι παίκτες του Ίμπον Ναβάρο προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά πόντων, χάρη σε επιμέρους σκορ 21-11 (35-25). Αυτό τους έδωσε ώθηση, ώστε στη συνέχεια να επικρατήσουν καθολικά και να μην αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα από την αντίπαλό τους. Ο Άνταμς, λοιπόν, είχε 22 πόντους με 4/7 τρίποντα, ενώ για τους ηττημένους, Γκόλντινγκ και Γέλοβατς προσπάθησαν, με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.