Πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή, αφού είχε βρεθεί ακόμα και στο -14 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να επικρατήσει με 70-73 της Μακάμπι Χάιφα, παίρνοντας την πρόκριση για τους “4” του κυπέλλου Ισραήλ, με τον Τέιλορ Ρότσεστι να γίνεται ο “λυτρωτής” για την ομάδα του Ζαν Τάμπακ, ευστοχώντας σε τρίποντο λίγο πριν από τη λήξη.

Το πρώτος μέρος ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο, με την ανάπαυλα να βρίσκει το σκορ στο 36-37 υπέρ της ομάδας του Τελ Αβίβ,  ωστόσο η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους που έφτασαν ακόμα και στο +14. Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, η πολυνίκης του θεσμού (έχει κατακτήσει το Κύπελλο 42 φορές), βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει, με τον Τέιλορ Ρότσεστι να διαμορφώνει λίγο πριν από τη λήξη το 70-73 με τρίποντη “βόμβα”, δίνοντας στην ομάδα του το εισιτήριο για τα ημιτελικά και διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για την έβδομη συνεχόμενη κατάκτηση του. 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντέβιν Σμιθ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ νταμπλ-νταμπλ πέτυχε και ο Τρέβορ Εμπάκουε με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ.

את הדרמה שהייתה בחיפה אתם לא רוצים לפספס…סיקור המשחק: bit.ly/1mNlmQu

Posted by Maccabi Tel Aviv Basketball on Saturday, 9 January 2016