Με την καλύτερη δυνατή σύνθεση θα κατέβει η Σουηδία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αφού ο Γιόνας Γιερέμπκο ανακοίνωσε ότι θα είναι κανονικά παρών. Ο Σουηδός άσσος των Ντιτρόιτ Πίστονς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, όταν κι οδήγησε τη Σουηδία στην πρόκριση με 20,3 πόντους και 6,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Εκτός από τον Γιόνας Γιερέμπκο και ο έτερος ΝΒΑερ (αγωνίζεται στους Σάρλοτ Μπόμπκατς), Τζέφερι Τέιλορ δήλωσε παρών, κάνοντας τους ανθρώπους της σουηδικής ομοσπονδίας να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, που η Εθνική ομάδα της χώρας τους θα κατεβεί πλήρης στο Ευρωμπάσκετ. Θυμίζουμε ότι η Σουηδία βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο μαζί με την Εθνική μας ομάδα και τις Ρωσία, Τουρκία, Φινλανδία κι Ιταλία.

“Θα έχει πλάκα να αγωνιστώ στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή είμαι στη Σουηδία και ξεκουράζομαι. Θα επιστρέψω στην Αμερική σε μία εβδομάδα  για να ξεκινήσω προπονήσεις και στις 19 Αυγούστου θα ενσωματωθώ με την Εθνική ομάδα. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και θα έχουμε αρκετό χρόνο για να βρεθούμε σαν ομάδα στο γήπεδο” δήλωσε ο Γιερέμπκο.

“Ο Γιόνας είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας κι ένας από τους βασικούς λόγους, που ήρθαμε στο Ευρωμπάσκετ. Μαζί με τον Τέιλορ, ο οποίος επίσης ανακοίνωσε ότι θα είναι μαζί μας, έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα και θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε έναν πολύ σκληρό όμιλο” πρόσθεσε ο τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής Σουηδίας, Γιόντε Κάρλσον.