Ήταν ένα αναμενόμενο γεγονός, καθώς αμφότερες οι πλευρές ήταν ευχαριστημένες, ενώ απέμενε απλώς να καταστεί και επίσημο. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, οδηγώντας την Εθνική ομάδα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στο Ευρωμπάσκετ 2015, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ομοσπονδίας, με τη συμφωνία να έρχεται και τον ίδιο να την προπονεί στο μεγάλο φετινό ευρωπαϊκό γεγονός. Τη συμφωνία ανακοίνωσε η ίδια η Ομοσπονδία, λέγοντας πως τα θέματα που έπρεπε να λυθούν, ήταν περισσότερο διοικητικού χαρακτήρα.

«Δεν είχε απαιτήσεις, ήθελε απλά να συνεχίσει να οδηγεί ένα σπουδαίο σύνολο παικτών. Έχουμε έναν εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων κόουτς, και ταυτόχρονα υψηλές προσδοκίες από την ομάδα μας, για το φετινό Ευρωμπάσκετ», ήταν η δήλωση του προέδρου, Ντίνο Κονάκοβιτς. Ο όμιλος, στον οποίο συμμετέχει η Βοσνία, βέβαια, δεν είναι και ο πλέον εύκολος, έχοντας να αντιμετωπίσει στο Μονπελιέ, την πανίσχυρη διοργανώτρια Γαλλία, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Φινλανδία και την Πολωνία.

Οι απαιτήσεις του κυρίου Κονάκοβιτς, πάντως, δεν είναι παράλογες, καθώς αφενός υπάρχει όντως ένα καλό σύνολο παικτών, αφετέρου η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας, τοποθετείται στο έτος 1993, όταν στην πρώτη της συμμετοχή, είχε καταλάβει την όγδοη θέση, στο Ευρωμπάσκετ της Γερμανίας, και μάλιστα σε σύνολο 16 ομάδων. Σε σύνολο 24 ομάδων, η καλύτερη θέση της ήταν η 12η στο προηγούμενο τουρνουά της Σλοβενίας.