Ο Φώτης Κατσικάρης μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα και να ασχολείται με την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, ωστόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ισπανίας έχουν πάρει «φωτιά», παίρνοντας ως έναυσμα τις δηλώσεις του προέδρου της Λαμποράλ Κούτσα Χοσεάν Κερεχέτα, ο οποίος στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για την αποχώρηση του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος συμφώνησε με τον Αναντολού Εφές, ανέφερε ότι βασικός στόχος είναι ο τεχνικός της Μούρθια.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Ράφα Μουντιόν του Radio Vitoria έγραψε στο twitter ότι ο Φώτης Κατσικάρης είναι ο «νικητής» στην κούρσα διαδοχής, έχοντας ως αντίπαλο τον Άιναρς Μπαγκάτσκις, ο οποίος αποχώρησε από τον πάγκο της Νίζνι Νόβγκοροντ πριν από μερικούς μήνες. Επίσης η “Ucam Murcia” ανέφερε ότι ο Έλληνας τεχνικός είναι σε διαπραγματεύσεις με την Λαμποράλ Κούτσα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας των Βάσκων επιθυμεί να κρατήσει στην Βασκονία τον Γιάννη Μπουρούση, τον πολυτιμότερο παίκτης της Ισπανικής λίγκας, έχοντας την διάθεση να καταθέσει νέα εξαιρετική πρόταση στον Καρδιτσιώτη σέντερ.