Ο Γιόνας Καζλάουσκας ανακοίνωσε την προεπιλογή της Λιθουανίας για το Ευρωμπάσκετ, που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα γήπεδα της Σλοβενίας, με έναν “ερυθρόλευκο” κι έναν “πράσινο” να βρίσκονται μέσα σε αυτούς. Οι Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Γιόνας Ματσιούλις κλήθηκαν κανονικά και θα πρέπει να είναι παρών στην πρώτη συνάντηση της ομάδας το καλοκαίρι. Στην προεπιλογή της Λιθουανίας κλήθηκαν κι αρκετοί πρώην “κόκκινοι” και “πράσινοι”, αφού στη λίστα βρίσκονται επίσης οι Κλέιζα, Σεϊμπούτις και Γιαφτόκας.

Οι Λιθουανοί θα αγωνιστούν με το καλύτερο δυνατό ρόστερ, αφού τόσο ο Λίνας Κλέιζα όσο κι ο Γιόνας Βαλαντσιούνας θα αγωνιστούν στο Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Αντιθέτως, ένας πρώην “πράσινος”, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά κι οι Καουκένας, Σονγκάιλα, πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στο τουρνουά διότι το σώμα τους πλέον χρειάζεται ξεκούραση.

Μικρή εντύπωσε προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος δεν κάλεσε τον Σίμας Γιασάιτις της Λοκομοτίβ Κούμπαν. Αναλυτικά οι παίκτες, που κλήθηκαν από τον Γιόνας Καζλάουσκας είναι:

1.Μάντας Καλνιέτις
2.Τόμας Ντελινικάιτις
3.Άντας Γιουσκεβίτσιους
4.Ρενάλντας Σεϊμπούτις
5.Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους
6.Μαρτίνας Πόσιους
7.Μιντάουγκας Κουζμίνσκας
8.Λίνας Κλέιζα
9.Παούλιους Γιανκούνας
10.Κριστόφ Λαβρίνοβιτς
11.Ντάριους Λαβρίνοβιτς
12.Ντονάτας Μοτιεγιούνας
13.Γιόνας Βαλαντσιούνας
14.Ρομπέρτας Γιαφτόκας
15.Γιόνας Ματσιούλις