Σε ένα παιχνίδι, όπου με την εμφάνισή της επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά το λόγο, για τον οποίο θεωρείται από πολλούς φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Eurocup, η Χίμκι συνέτριψε τη Βαλένθια με 76-61. Ένα ημίχρονο αρκούσε στους παίκτες του Ρίμας Κουρτινάιτις, ώστε να κυριαρχήσουν απόλυτα στο παρκέ και να κερδίσουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά επί των «Νυχτερίδων» και να αναμετρώνται πλέον στα ημιτελικά με την Μπάνβιτ, η οποία χθες είχε ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Παρί Λεβαλουά. Ράις και Μόνια, έκαναν σπουδαίο ματς, με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα, με τον πρώτο μάλιστα να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 10 ασίστ, ενώ Κόπονεν και Βιάλτσεφ πρόσθεσαν 14 και 13 πόντους. Για τους φιλοξενούμενους, Ντούμπλιεβιτς και Νέντοβιτς προσπάθησαν, με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα (ο πρώτος είχε και 7 ριμπάουντ).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις επιθέσεις να είναι «ζεστές», κάτι που επιβεβαίωνε εξαρχής το γεγονός, ότι το επιθετικό ταλέντο περισσεύει στις δύο ομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το σκορ να βρίσκεται ήδη στο 14-15, με καλάθι του Σάτο, στα μέσα της περιόδου, με τον ρυθμό να ελέγχεται μερικώς, έως το τέλος της περιόδου, το οποίο βρήκε τους γηπεδούχους προηγούμενους, με «βραχεία κεφαλή» (21-20). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Βαλένθια μπήκε πιο δυναμικά, με τις αλλαγές της να φέρνουν λύσεις πέρα από τη μόνιμη του Ντούμπλιεβιτς και να διαμορφώνουν το 24-30. Εκείνη τη στιγμή, το τρίποντο του Σεργκέι Μόνια αλλάζει το μομέντουμ, με τους παίκτες του Κουρτινάιτις να πραγματοποιούν, μαζί με το καλάθι αυτό, σερί 14-2, χάρη στο οποίο προηγήθηκαν με 38-32. Στη συνέχεια, παρότι προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να διαφοροποιήσουν την εις βάρος τους κατάσταση, Κόπονεν και Μόνια κράτησαν τη διαφορά στην ίδια τιμή για την ομάδα τους, με το ημίχρονο να κλείνει με 42-36.

Στην επανάληψη, η Χίμκι συνέχισε… με την ίδια φόρα, καθώς μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, είχε κάνει σερί 11-0 (σκορ 53-36), έχοντας κατά σειρά πρωταγωνιστές του Ράις, Βιάλτσεφ και Χάνικατ, με τον Κουρτινάιτις να δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη πάντως στο δεύτερο, παρότι είχε τρία φάουλ από το δεύτερο δεκάλεπτο. Ντούμπλιεβιτς και Νέντοβιτς σταμάτησαν αυτό το σερί, με γρήγορο 5-0, και το σκορ να γίνεται 53-41. Η απάντηση, όμως, ήρθε ξανά από τον Μόνια, με τον ίδιο και τον Κόπονεν να «εκτοξεύουν» την απόκλιση μεταξύ των δύο ομάδων στους 18 πόντους (59-41). Η απλή άμυνα «ζώνης» που ζήτησε ο Κάρλες Ντουράν, σε εκείνο το σημείο, μπορεί να περιόρισε τη δράση των Ρώσων στα τελευταία δύο λεπτά, αλλά κάτι τέτοιο δεν το εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του στο επιθετικό κομμάτι, παρά μόνο με μερικές εμπνεύσεις του Νέντοβιτς (62-47).

Την κατάσταση ανέλαβε να ξεκαθαρίσει ο εκ των ηγετών της Χίμκι, Ταιρίς Ράις, ο οποίος με δύο απανωτά τρίποντα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, έκανε το 68-47, φέρνοντας δηλαδή τη διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους και «σβήνοντας» κάθε όνειρο των «Νυχτερίδων». Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο αγώνας ήταν μία τυπική διαδικασία και μάλλον δεν χρήζει ιδιαιτέρας ανάλυσης, με τους Μοσχοβίτες να περνούν πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Δεκάλεπτα: 21-20, 42-36, 62-47, 76-61

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 18 (3/6 τρίποντα, 10 ασίστ), Ογκουστίν, Πατέεφ 2, Κόπονεν 14 (1), Βιάλτσεφ 13 (3/4 τρίποντα), Ιλνίτσκι, Μόνια 16 (2/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χάνικατ 6 (9 ριμπάουντ), Ντέιβις 7 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Σεκελέτο

Βαλένθια (Ντουράν): Ρίμπας 7 (1), Νέντοβιτς 12 (4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Σάτο 2, Λούτσιτς 8 (1), Ντούμπλιεβιτς 15 (7 ριμπάουντ), Βίβες 4, Μαρτίνες 3 (1), Λόντσαρ 5, Αγκιλάρ 1 (6 ριμπάουντ), Χαραγκόντι 4