Το πρώτο βήμα, από τα τρία που χρειάζονται για την πρόκριση στον τελικό της VTB λίγκας, έκανε η Ζαλγκίρις Κάουνας κόντρα στη Λοκομοτίβ Κούμπαν, κερδίζοντας πολύ εύκολα με 80-53. Η ομάδα του Πλάθα δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν, ήταν καλύτερη σε όλο τον αγώνα και πήρε το προβάδισμα στη σειρά. Σε μέτρια βραδιά βρέθηκε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος τέλειωσε τον αγώνα με 6 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασσίστ.

Κορυφαίοι για τη Ζαλγκίρις, η οποία έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στη διοργάνωση, ήταν οι Κουζμίνσκας (15π,2ρ,2ας) και Κριστόφ Λαβρίνοβιτς (19π, 6ρ, 2ας), ενώ πολύ καλός ήταν κι ο Λαφαγιέτ με 7 πόντους και 5 ασσίστ! Από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα, οι Χέντριξ (10π) και Καλνιέτις (12π, 3ας) προσπάθησαν αλλά δεν ήταν αρκετοί για το διπλό.

Ο Πλάθα κατάφερε να περιορίσει τη δημιουργία των Καλάθη και Καλνιέτις, κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα, ενώ έβγαλε κι εκτός ρυθμού τους σουτέρ της Λοκομοτίβ Κούμπαν, με αποτέλεσμα να φτάσει σε αυτό το εμφατικό σκορ (27 πόντοι διαφορά). Η δεύτερη αναμέτρηση, η οποία θα γίνει πάλι στη Λιθουανία (2-2-1 το σύστημα των ημιτελικών) έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα (19:00).

Αναλυτικά τα ζευγάρια των ημιτελικών:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Χίμκι
Ζαλγκίρις Κάουνας – Λοκομοτίβ Κούμπαν (1-0)