Έστω και δύσκολα η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη (84-76) εντός έδρας απέναντι στη Σαραγόσα στον πρώτο ημιτελικό του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στη μαχητική Σαραγόσα, αλλά με κορυφαίο τον πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής διάρκειας, Νικολα Μίροτιτς (18π) και πολύ καλούς τους Μπέγκιτς (10π), Φερνάντεθ (14π) και Ρέγες (16π) κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των αντιπάλων της στο δεύτερο ημίχρονο.

Πολύ καλή εμφάνιση για τους φιλοξενούμενους έκαναν οι Ρούντεθ (16π) και Τζόουνς (12π). Η δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (1/6, 20:00), με τους φιναλίστ της Ευρωλίγκα να είναι ξανά γηπεδούχοι (2-2-1 το σύστημα διεξαγωγής των ημιτελικών). Αύριο διεξάγεται ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Γκραν Κανάρια.

Στην τρίτη περίοδο έκαναν το ξέσπασμα οι γηπεδούχοι, όταν και προηγήθηκαν με 10 πόντους διαφορά (54-44), κυρίως χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα (13 πόντους παθητικό) και την αστοχία των παικτών της Σαραγόσα από τα 6,75μ (4/16, 25%). Από κει και πέρα το προβάδισμα για τη Ρεάλ έφτασε και τους 13 πόντους (70-57), ενώ το μόνο, που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν τη διαφορά στο τέλος.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Ρεάλ Μαδρίτης – Σαραγόσα (1-0)
Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια (0-0)