Το 1-0 στη σειρά έκανε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Γκραν Κανάρια, κερδίζοντας δύσκολα εντός έδρας με 69-63. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αγωνίστηκε 14 λεπτά, έχοντας 2 πόντους και 6 ριμπάουντ. Κορυφαίος για την ομάδα του Πασκουάλ ήταν ο Ουάλας με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο σημείωσε 14 πόντους, αλλά ήταν αρκετά άστοχος στις προσπάθειες, που πήρε, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Νέλσον , ο οποίος ήταν εξαιρετικός, με 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 κερδισμένα φάουλ σε 35 λεπτά αγώνα.

Ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με διψήφια διαφορά πόντων, χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Γκραν Κανάρια, η οποία απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι μόνο τυχαία δεν είναι η παρουσία της στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι, αν κι είχαν σε μέτρια μέρα τον ηγέτη τους, πήραν λύσεις επιθετικά από τους Τόμιτς (8π, 8ρ) και Όλεσον (9π), ενώ κράτησαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα την αντίπαλό τους, δεχόμενοι μόνο 63 πόντους.

Η δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (2/6) και πάλι στη Βαρκελώνη, με την ομάδα του Πασκουάλ να θέλει να ζευγαρώσει τις νίκες της και να αποκτήσει σαφέστατο προβάδισμα για πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος, εκεί όπου κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει την “αιώνια” αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Ρεάλ Μαδρίτης – Σαραγόσα (1-0)
Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια (1-0)