Η Χίμκι και η Παρί Λεβαλουά κατάφεραν να κάνουν το 1-0 στην πρεμιέρα του Top-16 τους Eurocup, ξεπερνώντας τα δύσκολα εμπόδια των Ζενίτ και Τούροφ αντίστοιχα.

Ο Τζέιμς Όγκουστιν στο τελευταίο λεπτό σκόραρε ένα δύσκολο καλάθι και η Χίμκι κατάφερε να αποδράσει από την έδρα της Ζενίτ με 86-84 και να κάνει το 1-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκαν με 26-18. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν στο σκορ με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου να είναι 53-34.

Στην επανάληψη η Ζενίτ έκανε την αντεπίθεσή της και έφτασε να ισοφαρίσει σε 79-79 στο 6 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Το ματς κρίθηκε στο 39’ όταν ο Όγκουστιν με εξαιρετικό τελείωμα άφησε τη μπαλα στο καλάθι και έδωσε την νίκη στην Χίμκι με 86-84.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ταϊρίς Ράις με 22 πόντους και τον ακολούθησε ο Πέτερι Κόπονεν με 11π. Για την Ζενίτ ξεχώρισαν οι Ντμίτρι Κουλάγκιν, Αρτέμ Βίκχροβ και Κάιλ Λάντρι με 16 πόντους έκαστος.

Η Παρί Λεβαλουά επικράτησε της Τουρόφ με 74-71 και έκανε επίσης το 1-0, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του. Ωστόσο στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύσκολα και σημαντικά καλάθια σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έδειξαν απειρία σε κρίσιμα σημεία και δε μπόρεσαν να διεκδικήσουν την νίκη.

Πρώτος σκόρερ για την Παρί ήταν ο Γιόβαν Ονιάνγκε με 12 πόντους και τον ακολούθησε ο Μπλέικ Σκιλμπ με 11π. Για την Τουρόφ ξεχώρισε ο Μάρντι Κόλινς με 15π. και ο Ντάμιαν Κούλιγκ με 12 πόντους.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Top-16:

3/3
Ζενίτ-Χίμκι 84-86 (0-1)
Παρί Λεβαλουά-Τουρόφ 74-71 (1-0)

4/3
Μπάνβιτ-Ρόμα
Λιέτουβος Ρίτας-Καρσίγιακα
Μπάμπεργκ-Λοκομοτίβ
Τσεντεβίτα-Γκραν Κανάρια
Καντού-Ούνικς
Βαλένθια-Μπάγερν