Σε τροχιά play-offs, παραμένει η Σαραγόσα, μετά και την ιδιαιτέρως σημαντική εντός έδρας νίκη της, με 76-64 επί της Μπιλμπάο. Το τελικό σκορ, μπορεί να δείχνει ίσως μία άνετη επικράτηση, αλλά για 30 λεπτά, κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν το έργο των παικτών του Χοακίν Ρουίς, απέναντι στην πέμπτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα. Μπορεί να βρίσκονταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν προηγηθεί μόλις μία φορά, στο ξεκίνημα μάλιστα της αναμέτρησης (9-10), αλλά να έχουν πάντα τις απαντήσεις, ώστε να ελπίζουν στην ανατροπή.

Στην τελευταία περίοδο, μετά το 55-54 του 32ου λεπτού, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» μέσα σε πέντε λεπτά, στα πρόθυρα των 20 πόντων, χάρη σε ένα σερί 18-2 των γηπεδούχων, που οδήγησε στο 73-56. Αυτή ήταν και η υψηλότερη τιμή της, με την Σαραγόσα να μην έχει πρόβλημα, στο φινάλε, να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα.

Σε εξαιρετική ημέρα, βρέθηκαν για τους νικητές οι Πέρε Τόμας και Μάρκους Λάντρι, με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα, καθώς και 10 μαζεμένα ριμπάουντ μαζί, ενώ ο Ρόμπισον ακολούθησε, με 10 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι, μπορεί να είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μπέρτανς να σημειώνει 15 πόντους, τους Τοντόροβιτς και Μουμπρού από 13 (ο πρώτος είχε και 9 ριμπάουντ) και τον Ερβέλ 11, αλλά ο Σίτο Αλφόνσο δεν μπορούσε να βρει αξιόπιστες λύσεις από άλλους παίκτες, κάτι που έκανε τους προαναφερθέντες πρωταγωνιστές των Βάσκων, εντελώς μόνους.