Τους 26 παίκτες που απαρτίζουν την προεπιλογή της Αυστραλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, που θα διεξαχθούν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ανακοίνωσε η ομοσπονδία της χώρας της Ωκεανίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής συμπεριέλαβε 26 παίκτες στην αρχική προεπιλογή και απ’ αυτούς θα πρέπει να “κόψει” δεκατέσσερις, ώστε να μείνουν δώδεκα, οι οποίοι θα αποτελέσουν την τελική 12άδα της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ανάμεσα σ’ αυτούς ξεχωρίζουν οι NBAers Άντριου Μπόγκουτ (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Μάθιου Ντελαβεντόβα (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Πάτρικ Μιλλς (Σαν Αντόνιο Σπερς), Τζο Ινγκλις (Γιούτα Τζαζ), ενώ από την Ευρώπη, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Άλεξ Μάριτς (Μπούντουτσνοστ), ο Ράιαν Μπρόκχοφ (Λοκομοτίβ Κούμπαν) και ο Μπροκ Μότουμ (Ζαλγκίρις).

«Διαθέτουμε μια εξαιρετική βάση παικτών που αγωνίζονται μαζί αρκετά χρόνια. Μπορούμε να υπολογίζουμε, επίσης, σε νεαρά παιδιά που έχουν τεράστιο ταλέντο και έχουν περιθώρια βελτίωσης», είπε ο Αντρέι Λεμάνις σχολιάζοντας την προεπιλογή της Αυστραλίας.

Αναλυτικά οι 26 “εκλεκτοί” του κόουτς Λεμάνις:

australia rio