Οι «βαριές» υποχρεώσεις του Μεξικό πλησιάζουν και ο ομοσπονδιακός τους προπονητής, Σέρχιο Βαλντεολμίγιος, προέβη στην ανακοίνωση της προεπιλογής 15 παικτών, για το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Ανάμεσα στις κλήσεις για την αντίπαλό μας στον όμιλο με το Ιράν, βρίσκονται τόσο ο NBAer της παρέας Χόρχε Γκουτιέρες όσο και ο Γκουστάβο Αγιόν της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο δεύτερος βέβαια, λόγω των εκκρεμών υποχρεώσεών του με τη «Βασίλισσα» στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος, δε θα μπορέσει να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας του στο προσεχές Centrobasket. Μεταξύ 19 και 25 Ιουνίου, 10 ομάδες της Κεντρικής Αμερικής θα διεκδικήσουν τον τίτλο της αντίστοιχης πρωταθλήτριας, με το Πουέρτο Ρίκο επίσης να συμμετάσχει, καθώς κι εκείνο θα αγωνιστεί στο προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου.

Ο Αγιόν, θα ενσωματωθεί στο σύνολο με το πέρας της διαδικασίας του Centrobasket και θα στελεχώσει την Εθνική που θα διεκδικήσει όσες πιθανότητες διαθέτει, για το ταξίδι στο Ρίο.

Αναλυτικά, η προεπιλογή των Μεξικανών (με αστερίσκο, όσοι δεν παίζουν στο Centrobasket):

Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ Μαδρίτης)*, Χόρχε Γκουτιέρες (Σάρλοτ Χόρνετς), Έκτορ Ερνάντες (Πιονέρος ντε Κιντάνα), Ορλάντο Μέντες (Πιονέρος ντε Κιντάνα), Λορένζο Μάτα (Πιονέρος ντε Κιντάνα), Πολ Στολλ (Άβτοντορ), Ροντρίγκο Ζαμόρα (Χαλκόνες Ρόχος), Ισραέλ Γκουτιέρες (Χαλκόνες Ρόχος), Μάρκο Ράμος (Χαλκόνες Ρόχος), Έντγκαρ Γκαριμπάι (Ναούτικος ντε Μαζατίαν), Γκαμπριέλ Χιρόν (Φουέρσα Ρέχια), Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον (Σόλες Ντε Μεξικάλι), Φρανσίσκο Κρουζ (Ρίγα), Πέδρο Μέσα (Καμπαγέρος ντε Κουλασιάν)*, Άνταμ Παράδα (Χαλκόνες ντε Ξαλάπα)