Η Γκραβελίν είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε θέση στο Φάιναλ Φορ του Eurochallenge. Η ομάδα του Κένεντι Ουίνστον, που είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έκανε δύσκολα το 2-0 απέναντι στην Κατάγια, κερδίζοντας στην παράταση 102-98. Πλέον, στον ημιτελικό περιμένει το νικητή από το ζευγάρι Κράζνε Κρίλια – Βόννη, με την ρώσικη ομάδα να έχει πάρει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της.

Στον άλλο αγώνα η Χιμίκ ισοφάρισε την σειρά κερδίζοντας την Όλντενμπουργκ 66-61, και πάει στην Γερμανία με σκοπό το “μπρέικ”. Οι γηπεδούχοι πήραν τον αγώνα μπροστά στο κοινό τους ως όφειλαν και πλέον θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία εκτός έδρας. Από την άλλη, η Όλντενμπουργκ, που εγκλωβίστηκε στην εξαιρετική άμυνα της αντιπάλου, κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, αφού μένει να εκμεταλλευτεί για ακόμα μία (τελευταία) φορά την έδρα της.

Η τρίτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (19/3, 20:00), με τον νικητή να αντιμετωπίζει την ομάδα, που θα περάσει από το ζευγάρι Πίναρ Καρσίγιακα – Παρί Λεβαλουά. Θυμίζουμε ότι η γαλλική ομάδα έκανε το “μπρέικ” στον πρώτο αγώνα, ενώ σήμερα (21:00) διεξάγεται ο επαναληπτικός.