Μάλλον δεν θα θελήσει να πατήσει το πόδι του στην Ιταλία ούτε σαν τουρίστας, πια, ο Κρις Ντάγλας- Ρόμπερτς. Ο Αμερικανός, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά για το πέρασμά του από την ομάδα της Μπολόνια -και όχι με τα καλύτερα λόγια- για την προσαρμογή του στην ομάδα και την απόδοση του.

“Το περίμενα ότι δεν θα έμοιαζε με την Αμερική, ούτε με το ΝΒΑ. Δεν είχα την προσδοκία να μοιάζει ο τρόπος ζωής μου στην Αμερική με αυτόν στην Ιταλία. Ήταν καλή εμπειρία γενικά, είχα τα “πάνω” μου και τα “κάτω” μου. Αλλά τα “κάτω” μου με έφταναν στον…πάτο!”

Για τη προσαρμογή του μέσα στην ομάδα του αναφέρει χαρακτηριστικά πως πάντα ένιωθε ξένος και δυσκολευόταν πάρα πολύ να επικοινωνήσει μαζί τους.      

Τα “καλύτερα” όμως, απ’ όλα όσα δήλωσε αφορούν τις συνθήκες στις προπονήσεις, απτά οποία και προκύπτει μια εμφανώς άσχημη κατάσταση:

“Μερικές μέρες δεν είχαμε ζεστό νερό, δεν είχαμε θέρμανση τον χειμώνα” αναφέρει χαρακτηριστικά. “Εκεί που προπονούμασταν, τα ντουζ ήταν γεμάτα μούχλα. Ήταν απολύτως ανθυγιεινές οι συνθήκες. Δεν θα μπορούσε να προσαρμοστώ ποτέ σε αυτά. Έδινα αγώνα κάθε μέρα!”.