Κυπελλούχος Γερμανίας είναι η Άλμπα Βερολίνου! Σε ένα συναρπαστικό τελικό που διεξήχθη στο Μόναχο, οι πρωτεουσιάνοι κέρδισαν στο «νήμα» με 67-65 την Μπάγερν και πανηγυρίζουν την επιστροφή στους τίτλους, αφού πέρυσι είχε κυριαρχήσει απόλυτα εντός συνόρων, η Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκιέρι. Ένα καλάθι του Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς στα 5″ πριν την εκπνοή και στη λήξη της επίθεσης της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς, έκανε τη διαφορά.

Η Βερολινέζοι, αφού κατάφεραν να ανατρέψουν το 34-25 του ημιχρόνου, με τις δύο πλευρές να μπαίνουν ισόπαλες στο τελευταίο δεκάλεπτο (43-43), βρέθηκαν μπροστά στην τελική ευθεία με διαφορά που θα μπορούσε στα 95 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή να θεωρηθεί ότι τους έδινε την απαραίτητη ασφάλεια, καθώς με τρίποντό του, ο Μιλοσάβλιεβιτς διαμόρφωσε το 58-65. Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν πέταξαν «λευκή πετσέτα» και με σερί 7-0 που προήλθε από δημιουργίες του Τζάστιν Κομπς, ισοφάρισαν, με τον Σαβάνοβιτς να κάνει το 65-65 στα 29″ πριν τη λήξη. Η τελευταία λέξη, όμως, ανήκε στον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Σέρβος, διεσδύοντας και πετώντας την μπάλα, ευστόχησε και έστειλε την ομάδα του στον «έβδομο ουρανό», αφού ο Κομπς είχε ένα πολύ δύσκολο τελευταίο σουτ, το οποίο δεν είχε ιδιαίτερη τύχη.

alba-selfie-titlou

Ο ήρωας των νικητών έφτασε τους 11 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ πρώτος τους σκόρερ ήταν με 19 πόντους ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς. Κορυφαίος των «Βαυαρών», ήταν ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.