Το 2-0 έκανε η Λοκομοτίβ Κούμπαν, η οποία επιβλήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας της Ούνικς Καζάν με 77-65, παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά. Η ομάδα του Νικ Καλάθη ήταν ανώτερη και σε αυτή την αναμέτρηση, παίζοντας όσο χρειάζεται για να φτάσει στη νίκη. Ο Έλληνας άσσος σημείωσε 11 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασσίστ σε 27 λεπτά αγώνα. Από την άλλη ο Κώστας Καϊμακόγλου πέτυχε 8 πόντους και μοίρασε 3 ασσίστ, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας ήταν από τους καλύτερους παίκτες των γηπεδούχων με 10 πόντους (5/8δ), 6 ριμπάουντ και 3 ασσίστ.

Η Ούνικς Καζάν ήταν σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο παιχνίδι, ξεκινώντας καλύτερα απ ότι στο πρώτο με σκοπό να ισοφαρίσει τη σειρά και να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε μπροστά τους γηπεδούχους με 2 πόντους (22-20). Η Λοκομοτίβ Κούμπαν όμως ήταν καλύτερη στην δεύτερη περίοδο κι έκλεισε το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή στο σκορ (40-39).

Στο δεύτερο μέρος, η ανωτερότητα της ομάδας του Πασούτιν ήταν φανερή. Οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, δεχόμενοι 12 και 14 πόντους σε κάθε περίοδο κι έφτασαν στην τελική επικράτηση. Πλέον, χρειάζονται ακόμα μία νίκη για να περάσουν και να περιμένουν κατά πάσα πιθανότητα την Ζαλγκίρις στα ημιτελικά.

Στο άλλο παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άνοιξε το σκορ στην σειρά με την Κράσνε Κρίλια, την οποία και συνέτριψε εντός έδρας με 77-46. Ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο (22-12) ήταν αρκετό για την ομάδα του Θοδωρή Παπαλουκά, ώστε να πάρει μία καλή διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο στο +10 (40-30).

Στο δεύτερο μέρος το προβάδισμα έγινε ακόμα μεγαλύτερο (52-35) και κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε, αφού οι φιλοξενούμενοι εγκλωβίστηκαν στην εξαιρετική άμυνα της ΤΣΣΚΑ και δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Οι πρωταθλητές Ρωσίας ήταν εξαιρετικοί απέναντι στους τροπαιούχους του Eurochallenge, τους οποίους και κράτησαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα απόδοσης στην επίθεση.

Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Βοροντσέβιτς, ο οποίος βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασσίστ, χωρίς μάλιστα να χάσει κανένα σουτ, έχοντας 6/6 δίποντα και 1/1 τρίποντα. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς αγωνίστηκε μόλις 5 λεπτά, σημειώνοντας δύο βολές, ενώ πολύ καλός ήταν για την “ρώσικη αρκούδα” και ο Σάσα Καούν με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 18 λεπτά αγώνα.

Το σκορ άνοιξε κι η Χίμκι, η οποία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Ρίγα και νίκησε με 103-82. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μόνο για ένα δεκάλεπτο, αφού από κει και πέρα η Χίμκι έστειλε τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους. Για την ομάδα του Κουρτινάιτις, η οποία είχε 6 πάικτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ξεχώρισαν οι Μόνια (16π με 3/4 τρίποντα, 4ας) και Βίαλτσεφ (14π με 4/5 τρίποντα, 4ας).

Τέλος, η Ζαλγκίρις Κάουνας πήρε και την δεύτερη εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Νίζνι Νόβγκοροντ, κερδίζοντας με 66-62. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολύ καλό παιχνίδι στη Λιθουανία, κέρδισαν τα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα, παίζοντας καταπληκτική άμυνα, αλλά παρόλα αυτά ηττήθηκαν γιατί τους στοίχισε το κάκιστο τρίτο δεκάλεπτο, όταν κι η ομάδα του Πλάθα με ένα επιμέρους σκορ 24-9 πήρε το πάνω χέρι στον αγώνα.

Στην τελευταία περίοδο, η Νίζνι Νόβγκοροντ, προσπάθησε να επιστρέψει αλλά ήταν πλέον πολύ αργά, καθώς η Ζαλγκίρις είναι έμπειρη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και κατάφερε να διαχειριστή σωστά την διαφορά, που εξασφάλισε. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και στο δεύτερο, κορυφαίοι για τους Λιθουανούς ήταν οι Ντάριους Λαβρίνοβιτς (19π) και Ριμάντας Καουκένας (14π), ενώ πολύ καλός ήταν κι ο Λαφαγιέτ με 14 πόντους.

Τα αποτελέσματα:
Ούινκς Καζάν – Λοκομοτίβ Κούμπαν 65-77
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Κράσνε Κρίλια 77-46
Χίμκι – Ρίγα 103-82
Ζαλγκίρις Κάουνας – Νίζνι Νόβγκοροντ 66-62

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Χίμκι – Ρίγα (1-0)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Κράσνε Κρίλια (1-0)
Ζαλγκίρις Κάουνας – Νίζνι Νόβγκοροντ (2-0)
Ούνικς Καζάν – Λοκομοτίβ Κούμπαν (0-2)