Πολύ σημαντικό “διπλό”, πραγματοποίησε η Λοκομοτίβ Κούμπαν απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, με 72-54, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, για τα προημιτελικά του Eurocup.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα από την αρχή του παιχνιδιού παίζοντας την γνωστή τους εκπληκτική άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο δεχόμενοι μόλις 8 πόντους (15-8). Αυτό βέβαια οφείλεται και στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μπήκαν πολύ νευρικοί στον αγώνα και χωρίς συγκέντρωση, κάνοντας κακές επιλογές στην επίθεση. Στην συνέχεια η Λοκομοτίβ Κούμπαν, έχοντας σε πολύ καλό βράδυ τον Μπράουν (12π) κι έναν Καλνιέτις (5ας) που πήρε τον ρόλο του Καλάθη, άρχισε να ροκανίζει σιγά σιγά την διαφορά κλείνοντας το ημίχρονο στους 3 πόντους (28-25). Ο Έλληνας πλέι μέικερ εγκλωβίστηκε στην πολύ καλή άμυνα της Μπουντούτσνοστ και δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι του. Εϊναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος παίκτης της διοργάνωσεις στις ασσίστ τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να δώσει ούτε μία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λοκομοτίβ Κούμπαν, κι ιδιαίτερα ο Νικ Καλάθης, μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει το θέμα της πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού αφού είδε ότι του έχουν κλείσει την δημιουργία ανέλαβε να εκτελέσει πετυχαίνοντας 9 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Με 6 δικούς του πόντους αρχικά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 37-32 ενώ λίγο αργότερα με τρίποντο έστειλε για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφια νούμερα (46-34) για να κλείσει τελικώς το τρίτο δεκάλεπτο 51-36 υπέρ των φιλοξενουμένων. Πλέον, οι βάσεις για την σημαντική νίκη των Ρώσων στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια με τους Σέρβους, είχαν μπει. Η Λοκομοτίβ κράτησε εύκολα την διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο και έφτασε στην επικράτηση, με το τελικό 72-54, να μην αφήνει ουσιαστικά κανένα περιθώριο ελπίδας στους γηπεδούχους.

Πολύ καλός  ο Νικ Καλάθης, προσθέτοντας 15 πόντους (6/10 δίπ., 1/3 τρίπ., 3 ριμπ., 4 ασίστ), σε 29’ συμμετοχής, ενώ και ο Ντέρικ Μπράουν ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού, σημειώνοντας 17 πόντους και μαζεύοντας 8 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, προσπάθησε, ο Βίτκοβατς, σημειώνοντας 14 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 22′.