Για την νέα πρόκληση που τον βρίσκει στην χώρα των Βάσκων και συγκεκριμένα στο Μπιλμπάο, μίλησε ο Γιώργος Μπόγρης. Ο Έλληνας σέντερ, αναφέρθηκε παράλληλα στην αντιμετώπιση των Ελλήνων στην Ισπανία, τις διαφορές των δύο πρωταθλημάτων και τους στόχους του από εδώ και στο εξής, ενώ δεν παρέλειψε να παραδεχθεί ουσιαστικά πως προτιμά να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα, αν και του λείπει η Ελλάδα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Sport 24 Radio 103.3:

Για την Μπιλμπάο: «Για εμένα είναι σημαντικό βήμα, είναι η ομάδα που είχα στόχο από τη στιγμή που έληξε η σεζόν με την Ανδόρα και ταυτίζεται απόλυτα με τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχω».

Για το αν θεωρεί πως του ταιριάζει το ισπανικό στιλ παιχνιδιού: «Το γρήγορο μπάσκετ με εκφράζει, ο κόουτς στην Μπιλμπάο παίζει ένα μπάσκετ που μου αρέσει και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του».

Για την αντιμετώπιση των Ελλήνων παικτών στην Ισπανία: «Σέβονται την Εθνική και τους Έλληνες παίκτες, όχι όμως το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζω, μόλις ανακοινώθηκα από την Μπιλμπάο αρκετός κόσμος μού έστειλε μήνυμα να με καλωσορίσει στην ομάδα και να μου πει ότι ανυπομονεί να με δει να αγωνίζομαι με την ομάδα».

Για τη θητεία του στην Ανδόρα: «Στην αρχή προσπάθησα να καταλάβω τη φιλοσοφία του προπονητή που είχα στην Ανδόρα και στη συνέχεια η χρονιά εκτυλίχθηκε καλά».

Για τις διαφορές του ισπανικού με το ελληνικό πρωτάθλημα: «Εμείς υπερτερούμε στα μικρά και πιο ασήμαντα, όπως είναι τα ταξίδια και τα ρούχα. Στην Ισπανία δίνουν βαρύτητα στον οικονομικό τομέα, γιατί έχουν πρότυπο το ΝΒΑ. Είναι μπροστά σε θέματα μάρκετινγκ, δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ομάδες έχουν γεμάτα γήπεδα».

Για το τι του λείπει από την Ελλάδα: «Μου λείπει η χώρα μου και οι φιλίες. Το πρωτάθλημα δεν μπορώ να πω ότι μου έχει λείψει».

Για τους στόχους με την Μπιλμπάο: «Στην Ισπανία δεν μπορείς να πεις ότι είναι στόχος η τετράδα, οπότε λέμε οκτάδα για αρχή. Προέχει η είσοδος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και στο Eurocup να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Είναι σημαντικό ότι ο χορηγός παραμένει ο ίδιος, ενώ διατηρήθηκε και ο κορμός της ομάδας. Πρέπει να έχεις παίκτες που να ξέρουν τι να κάνουν την μπάλα και να βοηθήσουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να εγκλιματιστούν γρήγορα. Έχω μιλήσει με το Νίκο Ζήση κι έχω πάρει όλες τις πληροφορίες για τη ζωή στο Μπιλμπάο, μου έχει πει πού να πάω να φάω, πού να νοικιάσω σπίτι κ.τ.λ. Όπως και με τον Κώστα Βασιλειάδη, που είναι… δήμαρχος εκεί, αλλά και το Δημήτρη Μαυροειδή».