Πρωταθλήτρια Γερμανίας με πανηγυρικό τρόπο αναδείχθηκε η Μπάμπεργκ, η οποία “σκούπισε” την Όλντενμπουργκ με 3-0 νίκες. Η ομάδα του Φλέμινγκ, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά στον τρίτο τελικό εντός έδρας, κατάφερε τελικώς να πάρει μία σπουδαία νίκη στην παράταση με 91-88 (74-74 κα) και να κλείσει με τον ιδανικότερο τρόπο μία καλή χρονιά γι αυτήν.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού και μαζί το προβάδισμα στο σκορ. Οι παίκτες της Μπάμπεργκ, παρά το γεγονός ότι παρέμεναν κοντά στο σκορ, ήταν εγκλωβισμένοι στην εξαιρετική άμυνα της Όλντενμπουργκ, η οποία κατάφερε να πάει την αναμέτρηση σε πολύ χαμηλό σκορ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη για ένα χαμένο ριμπάουντ.

Ο Τσαμπ με καλάθι έκανε το 74-72 για την Όλντενμπουργκ 6 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο Φλέμινγκ κάλεσε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση, την οποία ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιάκομπσεν. Ο παίκτης της Μπάμπεργκ αστόχησε στο τρίποντο της νίκης αλλά σαν “από μηχανής Θεός”, ο Μάικ Ζίρμπς πήρε το ριμπάουντ και με κάρφωμα στην εκπνοή έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, οι γηπεδούχοι, έχοντας καλύτερη ψυχολογία και τη συμπαράσταση του κόσμου τους, δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη και να πανηγυρίσουν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Νάχμπαρ (20π), Γιάκομπσεν (15π), Ζιρμπς (14π) και Ρενφροέ (14π), ενώ από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ξεχώρισαν οι Τσαμπ, Τζόις και Κράμερ, οι οποίοι σημείωσαν από 16 πόντους έκαστος.