Οι συνεχόμενες… “σφαλιάρες” δεν δείχνουν να πτοούν τις τουρκικές ομάδες, οι οποίες είναι έτοιμες για ακόμα ένα καλοκαίρι να ξοδέψουν πακτωλό χρημάτων προκειμένου να βρεθούν στην κορυφή και να κερδίσουν την πολυπόθητη πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκα.

Η Αναντολού Εφές είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ομάδας που ξόδεψε χρήματα χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα αφού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση παρουσιαζόταν συνεπής… στους αποκλεισμούς. Αυτό θέλουν να αλλάξουν στην γειτονική χώρα και μετά την συμφωνία με τον Οκτάι Μαχμούτι έχουν βάλει ψηλά τον πήχη βάζοντας στο “στόχαστρό” τους τον Τζόρνταν Φάρμαρ. Ο 26χρονος πλεϊμέικερ δόθηκε ανταλλαγή από τους Μπρούκλιν Νετς στους Ατλάντα Χοκς, με τα “Γεράκια” να είναι έτοιμα να εξαγοράσουν το συμβόλαιό του και να τον αφήσουν ελεύθερο.

Αυτό ανοίγει για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι για τον Αμερικανό την πόρτα της Ευρώπης, με την προσφορά της Αναντολού Εφές να είναι… δελεαστική. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι προσφέρουν στον Φάρμαρ συμβόλαιο τριετούς διάρκειας (2+1 χρόνια) με ετήσιες απολαβές 2.5 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που μόνο… απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Στη “μάχη” για την απόκτησή του έχει μπει και η Φενερμπαχτσέ, αλλά η Εφές (δείχνει να) έχει σαφές προβάδισμα για να αποσπάσει την υπογραφή του.

Την περσινή σεζόν ο Φάρμαρ αγωνίστηκε στην Ευρώπη με τα χρώματα της Μακάμπι Τελ Αβίβ για όσο διήρκησε το λοκ – άουτ στο ΝΒΑ μετρώντας κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα 14,1 πόντους, 4,7 ριμπάουντ, 4,1 ασίστ και 1,7 κλεψίματα σε 7 παιχνίδια.