Την ευθύνη για το γεγονός ότι η εθνική Ιταλίας δεν κατάφερε να προκριθεί στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πήρε πάνω του ο Αντρέα Μπαρνιάνι κι ευχαρίστησε το φίλαθλο κόσμο που τους στήριξε, μέσω μηνύματός του στο facebook.

Μπορεί να έχουν περάσει κάποιες μέρες από το τέλος του Προολυμπιακου Τουρνουά στο Τορίνο, όπου η «σκουάντρα αντζούρα» δεν πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού, ωστόσο, οι «πληγές» είναι ακόμα νωπές, και ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ ζήτησε συγγνώμη από όλους όσοι στήριξαν την ομάδα.

Αναλυτικά είπε:

«Αν και πέρασαν κάποιες ημέρες η απογοήτευση ήταν μεγάλη και το μυαλό είναι ακόμη στο ματς με την Κροατία, όπου έσβησε το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν εκπληκτική εμπειρία το να παίζεις μπροστά σε 15.000 κόσμο και ήταν εξίσου εντυπωσιακό το πόσοι Ιταλοί ήταν μαζί μας. Γι’ αυτό και λυπάμαι ακόμη περισσότερο που δεν καταφέραμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Σας ευχαριστούμε που μας στηρίξατε μέχρι τέλους. Μαζί παλέψαμε στο γήπεδο, στις κερκίδες, ακόμη και από την τηλεόραση. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν αρκετό. Πρέπει να απολογηθώ, γιατί δεν κατάφερα να ηγηθώ της ομάδας και να προκριθεί στο Ρίο. Ξεκινάμε από εσάς, τον ενθουσιασμό σας και την αγάπη σας. 

Ευχαριστούμε».