Από τις 21 Φεβρουαρίου, όταν και αποδεσμεύτηκε από τους Μπρούκλιν Νετς, το όνομα του Αντρέα Μπαρνιάνι έχει απασχολήσει αρκετές ομάδες, εκ των οποίων ουκ ολίγες τον έχουν ψηλά στη λίστα τους. Τελευταίος «υποψήφιος» προορισμός του Ιταλού σέντερ, είναι η Κωνσταντινούπολη, καθώς ο Εργκίν Αταμάν δεν έκρυψε την πρόταση της Γαλατάσαραϊ, μένοντας στο «περίμενε»…

Ο ίδιος ο Μπαρνιάνι, από την πλευρά του, προχώρησε σε δηλώσεις, οι οποίες ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν το ενδεχόμενο αυτό, δίνοντας ελπίδες στην τουρκική ομάδα. Ο «μάγος», ξεκαθαρίζει πως το τοπίο, αναφορικά με το μέλλον του, παραμένει αρκετά «θολό», ενώ δεν παραλείπει να τονίσει, πως συνδυάζει την απόφασή του αυτή, με τη συμμετοχή του στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, με την εθνική ομάδα της Ιταλίας, συνεχίζοντας προς το παρόν να προπονείται για να βρίσκεται σε καλή φυσικά κατάσταση.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Η επόμενη πρόκληση; Δεν ξέρω ακόμη. Ελέγχω όλες μου τις επιλογές και θα αξιολογήσω, όσες έρθουν μελλοντικά. Θα επιλέξω το πλάνο που θα μου δώσει κίνητρο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Πρέπει να είναι ένα φανταστικό σχέδιο, όπου θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί κάτι σπουδαίο. Προπονούμαι καθημερινά, προκειμένου να παραμείνω σε φόρμα και, ασφαλώς, το προολυμπιακό τουρνουά θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μου στόχους».