Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα, μίλησε για τις οικονομικές θυσίες που έκανε προκειμένου να γίνει προπονητής της Μπαρτσελόνα, ενώ αναφέρθηκε και με τα καλύτερα λόγια στον προκάτοχό του, Τσάβι Πασκουάλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα:  «Είμαι ικανοποιημένος που είμαι εδώ, αλλά έπρεπε να χάσω πολλά χρήματα για αυτό. Ξέρω ακριβώς τι είναι η Μπαρτσελόνα και μ’ αρέσει η φιλοσοφία που υπάρχει. Είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα για την Καταλονία».

Για τον Ναβάρο: «Ο Χουάν είναι ο ηγέτης της ομάδας, ένας καταπληκτικός σκόρερ και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί του».

Για τον Κλαβέρ: «Ο Βίκτορ είναι ένας από τους πιο ευέλικτους παίκτες που υπάρχουν σήμερα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και ένας παίκτης-κλειδί για κάθε ομάδα. Ήμασταν μαζί στη Ρωσία και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μου. Νομίζω πως μπορεί να προσφέρει πολλά εδώ».

Για τον Πασκουάλ: «Δεν είχα την ευκαιρία να του μιλήσω, αλλά είπα και στην παρουσίαση ότι είναι ο υπεύθυνος για το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται η Μπαρτσελόνα σήμερα. Έχει εισάγει μεγάλες τεχνικές καινοτομίες στο μπάσκετ. Χάρη σε αυτόν, το μπάσκετ εδώ είναι διαφορετικό».