Για τη συγκίνηση που του έφερε το γεγονός, ότι η επιθυμία ουκ ολίγων οπαδών της Μπεσίκτας εισακούστηκε, και η διοίκηση της ομάδας του κατέθεσε επίσημη πρόταση, έκανε λόγο ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στα Κανάρια Νησιά για την τελική φάση του Copa Del Rey, σχολιάζει παράλληλα όσα έχει παρακολουθήσει, δείχνοντας προτίμηση στην Μπανταλόνα. Επίσης, δε δίστασε να προβεί στη δική του ανάλυση, για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, και ταυτόχρονα να αναφερθεί στον παίκτη που ξεχωρίζει από το ισπανικό πρωτάθλημα. Τέλος, κάνει τη δική του πρόβλεψη για το ζευγάρι του τελικού του Copa Del Rey.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Sport 24 Radio:

Για την παρουσία του στο ισπανικό Κύπελλο: «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε Copa Del Rey. Πλέον κάνω αθλητικό τουρισμό. Είναι μία πολύ καλή διοργάνωση, που έχει σημεία που σου μένουν αξέχαστα. Σε σχέση με τα ελληνικά νησιά, τα Κανάρια Νησιά είναι επίπεδα χαμηλότερα. Η διοργάνωση είναι λίγο χαμηλότερη από το επίπεδο του Final Four της Euroleague».

Για τα παιχνίδια του κυπέλλου Ισπανίας: «Το καλύτερο παιχνίδι που είδα ήταν αυτό ανάμεσα σε Γκραν Κανάρια και Μπανταλόνα. Η Μπανταλόνα ήταν εκπληκτική, παρότι προερχόταν από πολύ βαριά ήττα από τη Μπαρτσελόνα. Ήταν εντυπωσιακός ο Βιδάλ και πολύ καλός ο Μάλετ. Παρότι είχε κόσμο και των δύο ομάδων, είχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Χειροκροτήθηκαν άπαντες».

Για τη Μπανταλόνα, που του άρεσε: «Έχει καλό προπονητή. Είναι ένας πολύ καλός οργανισμός αυτός της Μπανταλόνα. Ο Ρούμπιο και ο Ρούντι βγήκαν από εδώ. Παρότι έχει οικονομικά προβλήματα, τα πηγαίνει εξαιρετικά. Ο Μάλετ ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Προσωπικά έμεινα εντυπωσιασμένος. Ο Βιδάλ ήταν πολύ καλός στα περιφερειακά σουτ κόντρα στη Γκραν Κανάρια».

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Στο πρώτο ημίχρονο ήταν μπροστά η Σαραγόσα, αλλά ανέτρεψε τη διαφορά η Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν νευρικοί στη Ρεάλ, πήραν δύο τεχνικές ποινές στο παιχνίδι. Κάποια στιγμή βέβαια βρήκε ρυθμό και άνοιξε το σκορ. Η Σαραγόσα μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως η φυγή του Ντάρντεν και του Ντρέιπερ μείωσε την ταχύτητα της ομάδας. Δεν παίζει το ίδιο γρήγορα. Εχει γίνει όμως πιο σκληρή ομάδα. Συνεχίζει πάντως να έχει πρόβλημα στον άσο. Στην ουσία δεν πήρε παίκτη εκεί που «πονούσε». Φέτος έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις και αυτό σε βοηθάει στο τέλος. Αντίθετα, πέρσι ήταν εύκολη η χρονιά, αλλά στο τέλος έχασε και τους δύο τίτλους που διεκδίκησε».

Για την Μπαρτσελόνα: «Έχει θέματα στο παιχνίδι της. Θα μπορούσε να χάσει από τη Βαλένθια. Ο Ναβάρο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Νιώθω ότι όταν φορμαριστεί ο Όλεσον και αν ο Ναβάρο γίνει καλά, τότε θα είναι υποψήφια για την Euroleague. Πίσω από τον Τόμιτς, ο Πλάις δεν δείχνει να μπορεί να κάνει τα βασικά. Ο Αμπρίνες είναι όμως εκπληκτικός και ο Χεζόνια εξελίσσεται διαρκώς. Η Μπαρτσελόνα είναι καλή ομάδα και έχει καλό προπονητή. Αν τερματίσει τρίτη στον όμιλό της στην Euroleague θα είναι δύσκολο το διασταύρωμα για όποιον τη βρει απέναντί της στα πλέι οφ».

Για το ποιος παίκτης του έχει κάνει θετική εντύπωση: «Ο Τοντόροβιτς της Μπιλμπάο είναι πολύ καλός. Ήταν καλή ιδέα της Μπαρτσελόνα να τον δώσει δανεικό για να πάρει λεπτά συμμετοχής. Το πιο βασικό είναι ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο από οποιοδήποτε άλλο και λόγω των αποστάσεων. Μπορεί πχ να παίζει η Ρεάλ Μαδρίτης στη Μόσχα την Πέμπτη και μετά να παίζει Κυριακή μεσημέρι στα Κανάρια Νησιά. Είναι σαν να κάνεις τον μισό γύρο της Ευρώπης».

Για το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας: «Δυστυχώς για μένα έφυγα στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω μείνει τόσο καιρό χωρίς δουλειά, με αποτέλεσμα να μου λείπει. Προσπαθώ να γεμίσω τον χρόνο μου, βλέποντας παιχνίδια. Ήταν τιμή για μένα το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας. Πρόθεσή μου δεν ήταν να δουλέψω αυτή την στιγμή, αλλά το καλοκαίρι. Να «χτίσω» μια ομάδα και να πάρω εγώ την ευθύνη, συν ότι δεν παίζει στην Euroleague. Όλοι μου φέρθηκαν άψογα. Το σκέφτηκα πάρα πολύ και προβληματίστηκα για το αν πρέπει να πω το «ναι»».

Για το πως βίωσε την επιθυμία των Τούρκων να μετακομίσει στη γειτονική χώρα: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Εντυπωσιάστηκα και ένιωσα συναισθηματικά φορτισμένος, ειδικά από τη στιγμή που δεν ήταν ευχάριστη η κατάσταση που βίωσα, φεύγοντας από τον Ολυμπιακό. Έχει να κάνει με το πόσο εκτιμούν το ελληνικό μπάσκετ και τους ανθρώπους του στο εξωτερικό. Βλέποντας τις συνθήκες στην Ισπανία είναι να απορείς πως μπορούμε και κερδίζουμε στο μπάσκετ τέτοιους λαούς. Το πιο εντυπωσιακό που έχω δει είναι ότι κάθε ομάδα έχει τους δικούς της φιλάθλους και μαζί τους οι φίλοι της Λαμποράλ Κούτσα, που δεν συμμετέχει καν στη διοργάνωση. Τραγουδάνε και υποστηρίζουν την ομάδα, ενώ αυτή δεν παίζει στη διοργάνωση».

Για το τι «βλέπει» στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου: «Λογικά πάμε για τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι όμως εύκολο να κάνεις προβλέψεις».