Η Εθνική Γαλλίας δεν κατάφερε να βρεθεί στα ημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Νικολά Μπατούμ, να κάνει την αυτοκριτική του σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της χώρας του.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος άσος δήλωσε για το τουρνουά:

«Κάναμε ένα απογοητευτικό τουρνουά. Ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση και πραγματικά δεν “βρεθήκαμε” εκεί. Είχαμε έλλειψη αυτοπεποίθησης, σαν να νιώθαμε πως είναι καλό που βρισκόμαστε εδώ και θα είμαστε έτοιμοι την κρίσιμη μέρα. Μάλλον ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στον… ημιτελικό, πριν καν παίξουμε στον προημιτελικό. Το τουρνουά δεν είχε καν ξεκινήσει κι εμείς αναρωτιόμασταν τον τρόπο για να αποφύγουμε τον έναν ή τον άλλον αντίπαλο στα ημιτελικά.

Ήταν το χειρότερο τουρνουά σε οκτώ χρόνια με την Εθνική! Από πέρυσι δεν ήξερα τι ακριβώς κάνω. Όταν σου λένε ότι ο Νάντο Ντε Κολό είναι ο ηγέτης της Εθνικής ομάδας, τώρα το κατάλαβα εγώ. Δεν με πειράζει. Αν υπάρχουν δύο δημιουργοί στην αρχική πεντάδα και σου λένε … Νικολάς θα μείνεις στον πάγκο στο ξεκίνημα του αγώνα, εμένα δεν με πειράζει. Πρέπει να προσαρμοστώ. Μαθαίνεις από τα λάθη σου, αλλά τελικά έκανα μία μεγάλη βλακεία!».