Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακός με τον Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή να παραχωρεί συνέντευξη στην «Boston Globe». Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για την πορεία του στην ομάδα του Πειραιά, τα σχέδια του όσον αφορά το μέλλον αλλά και την καθημερινότητα του.

Για την θητεία στον Ολυμπιακό είπε:Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την ασθένειά μου ως δικαιολογία, αλλά στις συζητήσεις που είχα με την διοίκηση έπρεπε να είμαι ειλικρινής σχετικά με τους περιορισμούς που είχα» 

Στην συνέχεια πρόσθεσε:«Υπήρχαν και πολλά προβλήματα στην ομάδα. Είχαμε παίξει μόλις έναν αγώνα. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Καθίσαμε μαζί και αποφασίσαμε ΄τι θα ήταν καλύτερο για όλους να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Δεν κρατάω κακία όμως».

Για τα μελλοντικά του σχέδια:«Ανυπομονώ για τα επόμενα βήματα και προκλήσεις, επειδή πάντα ήθελα να κάνω περισσότερα. Έπειτα από 12 χρόνια ως επαγγελματίας παίκτης και 27 ως προπονητής, ήρθε η ώρα για μία νέα φάση στην ζωή μου. Ανυπομονώ. Καμία φορά κλείνει ένα παράθυρο και ανοίγει μία πόρτα», ενώ στην συνέχεια αποκάλυψε

«Πάντα είχα το όνειρο να γίνω πρεσβευτής, ένας διπλωμάτης για το Ισραήλ. Θέλω με κάποιον τρόπο να βοηθήσω την χώρα μου».

Τέλος, μίλησε για την καθημερινότητα του:«Έχω κάποιες καλές ημέρες και κάποιες λιγότερο καλές, αλλά είμαι πιο χαρούμενος όταν ασκώ την προπονητική. Είμαι ακόμα ο ίδιος άνθρωπος.Η αυτολύπηση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να σε ρίξει κι άλλο. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου ενημερωθήκαμε για την ασθένεια. Είναι όλοι ρεαλιστές. Δεν απειλείται η ζωή μου, όχι άμεσα».