Δεν τα κατάφερε η Μπράουνσβάιγκ, η οποία ηττήθηκε από την Φίνιξ Χάγκεν με 102-83. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη στάθηκε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχοντας το προβάδισμα για τρία δεκάλεπτα. Στο τέλος όμως ξέμεινε από λύσεις επιθετικά κι ηττήθηκε εύκολα από μία καλύτερη ομάδα, που παλεύει να μπει στα πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος.

Μπλέξιμο πλέον στη βαθμολογία για την Μπραουνσβάιγκ, που έμεινε στις 11 νίκες (10 έχει ο προτελευταίος), αφού πολλές ομάδες ισοβαθμούν στις τελευταίες θέσεις και τα πάντα είναι ρευστά μέχρι και την τελευτάια αγωνιστική. Στην όγδοη θέση παραμένει η Χάγκεν με 15 νίκες σε 28 αγώνες.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (2-7, 4-9), γρήγορα όμως ανέκαμψε η Μπραουνσβάιγκ ισοφαρίζοντας σε 13-13, ενώ στην επόμενη φάση πήρε το προβάδισμα με καλάθι του Νικ Σνάιντερς (15-13). Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται 23-19, έχοντας σε καλή μέρα τους Μπάρτον και Σνάιντερς.

Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο, με τους Σρόντερ και Μπάρτον να έχουν ζεσταθεί για τα καλά και να σκοράρουν ασταμάτητα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προηγήθηκαν και με 5 πόντους (48-43) δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η Φίνιξ Χάγκεν όμως κατάφερε μέσα σε 4 δευτερόλεπτα, με δύο βολές κι ένα τρίποντο, να κάνει το 48-48, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με συνεχόμενα καλάθια των Μπάρτον και Σνάιντερ προηγήθηκε με 6 πόντους (56-50). Οι φιλοξενούμενοι όμως, που είχαν αρκετούς παίκτες σε καλό βράδυ επιθετικά, όχι μόνο πλησίασαν στο σκορ αλλά πέρασαν και μπροστά 61-62 με καλάθι του Χες. Η λήξη της περιόδου βρήκε την Φίνιξ Χάγκεν μπροστά στο σκορ με 76-75.

Στην τέταρτη περίοδο του αγώνα, οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ήταν κάκιστοι στην άμυνα, κόλλησαν επιθετικά και… κατέρρευσαν απέναντι σε μία καλύτερη ομάδα, με τη διαφορά να ανεβαίνει σε διψήφια νούμερα για τη Χάγκεν. Έτσι μοιραία ήρθε το τελικό 102-83. Οι Γουάιτ (23π) και Μπελ (18π) ήταν οι κορυφαίοι παίκτες για τους νικητές, οι οποίοι είχαν 6 (!) παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Κακό αποτέλεσμα για την Μπραουνσβάιγκ, η εκτός έδρας νίκη της Φρανκφούρτης, η οποία έφτασε τις 12 νίκες, επί της Βούρζμπουργκ με 60-57. Αντιθέτως, η νίκη της Τούμπιγκεν επί της Μπεϊρόιτ με 86-82, κάνει τον Κώστα Φλεβαράκη να χαμογελάει, καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν στις 11 νίκες. Νίκη πλέι οφ για τη Βόννη που κέρδισε εκτός την Μιτελντόιτσερ και με 14 νίκες πλέον βλέπει οκτάδα.

Στην επανάληψη του μικρού τελικού του Φάιναλ Φορ του κυπέλλου, η γηπεδούχος Άρτλαντ ανάγκασε τη Μπάγερν σε ήττα με 70-66, απομακρύνοντάς την από τη δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι, που έκαναν ακόμα ένα βήμα για καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ, ήταν καλύτεροι κι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ακόμα και με διψήφιες διαφορές (54-42 τέλος τρίτης περιόδου).

Η ομάδα του Πέσιτς, που ανανέωσε πριν λίγες μέρες, προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της στην τελευταία περίοδο αλλά δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει, κινδυνεύοντας πλέον να χάσει όχι μόνο τη δεύτερη θέση αλλά και την πρώτη τριάδα. 

Τα αποτελέσματα:
Βούρζμπουργκ – Φρανκφούρτη 57-60
Μιτελντόιτσερ – Βόννη 71-77
Μπραουνσβάιγκ – Φίνιξ Χάγκεν 83-102
Τούμπιγκεν – Μπεϊρόιτ 86-82
Άρτλαντ – Μπάγερν 70-66