Τα play-offs του ισπανικού πρωταθλήματος ξεκίνησαν αμέσως με «σπάσιμο» έδρας. Αυτό έγινε από την πλευρά της Βαλένθια, η οποία πέρασε… αέρας από το Μπιλμπάο, επικρατώντας με 75-91 της ομώνυμης ομάδας. Οι βάσεις για την νίκη των «Νυχτερίδων» είχαν μπει από το πρώτο μέρος, όταν και μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και προηγήθηκαν αρχικά με 39-46. Αυτό φαίνεται να τους έδωσε ώθηση, προκειμένου στην επανάληψη να ολοκληρώσουν το θρίαμβό τους και να έχουν πλέον αυτοί τον πρώτο λόγο. Ο Σαμ Βαν Ρόσομ ήταν ο «παράγοντας Χ» για τους νικητές, με τους 13 του πόντους να κάνουν τη διαφορά, ενώ για τους γηπεδούχους οι 18 πόντοι του πάντα παρόντα Μουμπρού δεν αρκούσαν.

Μάλαγα και Μπαρτσελόνα, όμως, δεν είχαν προβλήματα στο να διατηρήσουν το πλεονέκτημα έδρας. Αρχικά, οι παίκτες του Χοάν Πλάθα κέρδισαν με 69-55 τη Λαμποράλ Κούτσα, κυρίως χάρη στην πολύ καλή τους απόδοση στην τρίτη περίοδο. Ο Γκρέιντζερ με 11 πόντους ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης πρόσθεσε 6 πόντους, 3 ριμπάουντ και μία ασίστ. Ο Μάικ Τζέιμς προσπάθησε με 11 πόντους από πλευράς Βάσκων.

Οι «Μπλαουγκράνα» είχαν ακόμη πιο εύκολο έργο, όπως φαίνεται από το 77-55 επί της Μπανταλόνα. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν εξαρχής τον απόλυτο έλεγχο, «κατακερματίζοντας» τη συμπολίτισσά τους και δείχνοντας… ποιος είναι το αφεντικό στην Καταλωνία. Εξαιρετικός ήταν ο Άντε Τόμιτς για τους νικητές με 14 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Μάλετ είχε 13 πόντους.

Η πρώτη ημέρα της προημιτελικής φάσης της λίγκας ACB ολοκληρώνεται αύριο, με τον αγώνα ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γκραν Κανάρια.