Το τέλος της μιας καριέρας μόλις ήρθε για τον Κάρλος Χιμένεθ, αλλά η αρχή μιας άλλης μόλις ξεκίνησε. Ο Ισπανός φόργουορντ, αφήνει την ενεργό δράση, αφού, έδωσε το τελευταίο παιχνίδι του την περασμένη αγωνιστική, στα 36 του χρόνια με τα χρώματα της Μάλαγα.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από το μπάσκετ. Έτσι, του δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσει μια νέα καριέρα κοντά στον πρώην – πια- προπονητή του, Γιασμίν Ρέπεσα, ως βοηθός του, στην ομάδα που μέχρι πριν λίγες μέρες αγωνιζόταν με τα χρώματά της.

Ο Χιμένεθ, είναι από τους παίκτες που δεν έφυγαν ποτέ εκτός των συνόρων της χώρας τους, στη διάρκεια της ενεργούς δράσης του, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν γνώρισε μεγάλες επιτυχίες. Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί για δύο ισπανικούς συλλόγους, την Εστουδιάντες (1994-’06, 2011-’12) και τη Μάλαγα (2006-’11, 2012-σήμερα).

Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, δε, έχει βιώσει πολλές επιτυχίες! Το 2006 κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, ενώ έχει κρεμάσει στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο τέσσερις φορές (Ολυμπιακοί Αγώνες Κίνας 2008, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Γαλλιας-1999, Σουηδίας-2003 και στη χώρα του το 2007). Τέλος, στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, το 2001, κατέκτησε με τη χώρα του την τρίτη θέση.