Το καλοκαίρι πλησιάζει και το φημισμένο GLOBAL Basketball Summer League μετράει αντίστροφα για την έναρξή του, με τον Λίνο Γαβριήλ να αποτελεί έναν από τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Ο καταξιωμένος Ελληνοκύπριος τεχνικός, ο οποίος αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς στην περσινή διοργάνωση, δέχθηκε και φέτος πρόσκληση για να καθίσει στους πάγκους του Λας Βέγκας. Την περασμένη χρονιά είχε κατακτήσει την κορυφή, νικώντας στον τελικό τον βοηθό προπονητή των Ντάλας Μάβερικς και παλιά μεγάλη μορφή του ΝΒΑ, Ντάρελ Άρμστρονγκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κύπρου, με την οποία τα πηγαίνει περίφημα στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, απέρριψε μέσα στη χρονιά δύο προτάσεις από ομάδες της Stoiximan.gr Basket League, λόγω του ηγεμονικού συμβολαίου που του δόθηκε στο Μπαχρέιν από την Αλ Αχλί. Μάλιστα, του έχει γίνει ήδη πρόταση να ανανεώσει, με αυξημένες αποδοχές, και καλείται μέσα στο επόμενο διάστημα να αποφασίσει για το μέλλον του, εξετάζοντας και τις άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια του.