Νίκες για τα φαβορί περιλαμβάνει μέχρι στιγμής το “μενού” της 5ης αγωνιστικής στην Γερμανία. Φράπορτ Σκάιλαϊνερς, Άλμπα Βερολίνου και Μέντι Μπέιροθ πέτυχαν, εύκολα ή δύσκολα, εντός έδρας νίκες.

Οι Σκάιλαϊνερς πέτυχαν την δεύτερη τους νίκη στο γερμανικό πρωτάθλημα με αντίπαλο τους Ουόλτερ Τάιγκερς, επικρατώντας με το “ευρύ” 92-64. Οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς το προβάδισμα(22-14) και κατάφεραν να πάνε στην ανάπαυλα με μια διαφορά ασφαλείας(50-33). Η διαφορά είχε διαρκώς αναοδική τάση και στο β’ μέρος, με την τρίτη περίδο να λήγει στο +27(70-53) και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 92-64.

Για τους νικητές, που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ξεχώρισαν οι Λιτλ, Ντίσμα και Ντόρνεκαμπ με 16 πόντους. Για την φιλοξενούμενη ομάδα, από 12 πόντους είχαν οι Γκριν και Μπιούφορντ.

Η Άλμπα Βερολίνου κατάφερε να διατηρήσει το “απόλυτο” των νικών, επικρατώντας ετνός έδρας της Μπραουνσβάιγκ με 83-72. Οι γηπεδούχοι είχαν από την πρώτη κιόλας περίοδο σημαντική διαφορά(27-14), με την ανάπαυλα να βρίσκει το σκορ στο 45-31. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να επιστρέψουν ουσιαστικά στον αγώνα, με την Άλμπα να διατηρεί την διαφορά πάνω από τους 10 και την αναμέτρηση να λήγει με το τελικό 83-72.

Για τους νικητές, που παρουσίασαν μεγάλη πολυφωνία στην επίθεση, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μιλοσάβλιεβιτς με 19 πόντους, με τον Βατ να προσθέτει άλλους 12. Λόντσαρ και Τσέρι είχαν επίσης καλή παρουσία ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 11 πόντους έκαστος. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Γκραντ με 22 και Νίντχαμ με 20 πόντους αντίστοιχα.

Νίκη για την Μέντι Mπέιροθ στο ντέρμπι των “ουραγών” με αντίπαλο την MBC. Η ομάδα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Μίκαελ Κοχ, πήρε την πρώτη της νίκη στο γερμανικό πρωτάθλημα επικρατώντας με τελικό σκορ 82-77. Η αναμετρηση ήταν αμφίρροπη σε όλη την διάρκεια της. Η ανάπαυλα βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται “οριακά” με 34-35. Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή που έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται με 8(56-48) και στην τελευταία περίοδο συντηρώντας αυτή την διαφορά έφτασαν  στο δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς (82-77).

Πρώτος σκόρερ για του νικητές ήταν ο Κένεθ Χόρτον με 20 πόντους, ενώ για τους ηττημένους 18 πόντους είχε ο Τζέτερ.