Ο Καναδάς πέτυχε σπουδαία φιλική νίκη στην παράταση με 71-74 επί της Ιταλίας σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας. Μάλιστα ένας από τους πρωταγωνιστές των νικητών ήταν το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού Κεμ Μπιρτς.

Οι πάικτες του Καναδάς ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και στο ημίχρονο πήγαν μπροστά 31-33 με τους Ιταλούς να παρουσιάζουν πολύ μέτρια εικόνα. Η τρίτη περίοδος ήταν πολύ μέτρια και από τους δύο αντιπάλους καθώς σημείωσαν συνολικά 27 πόντους και αυτό ήταν κάτι που ευνοούσε τους Καναδούς οι οποίοι παρέμειναν μπροστά στο σκορ με 44-47.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του φιλικού οι γηπεδούχοι αντέδρασαν έπαιξαν καλύτερα στην επίθεση και στο τέλος κατάφεραν να στείλουν τον αγώνα στην παράταση με το σκορ στο 61-61. Από το σκορ καταλαβαίνει κανείς ότι το παιχνίδι δεν ήταν και το καλύτερο για να παρακολουθήσει κάποιος αφού και οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε κακό βράδυ. Στην παράταση οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα έδειξαν στοιχεία κούρασης και έλλειψης συγκέντρωσης και οι παίκτες του Καναδά το εκμεταλλεύτηκαν και πήραν την νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο με 71-74. Να σημειώσουμε ότι στον αγώνα τραυματίστηκε ο παίκτης του NBA Μάρκο Μπελινέλι που δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στο μάτι και πριν καν ολοκληρωθεί ο αγώνας πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Πρωταγωνιστές των νικητών στο φιλικό ήταν ο Σκραμπ με 18 πόντους (6/13 σουτ), 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο νέος σέντερ του Ολυμπαικού Κεμ Μπιρτς που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους (6/6 διπ.) και 11 ριμπάουντ και ο Μπένετ με 11 πόντους (4/7 σουτ) και 9 ριμπάουντ. Από την πλευρά των απογητευτικών Ιταλών προσπάθησαν ο Γκαλινάρι με 16 πόντους (6/16 σουτ, 2/9 τριπ.), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Τζεντίλε με 16 πόντους (4/13 σουτ, 8/9 βολ). Επίσης ο γκαρντ του Ολυμπιακού Ντάνιελ Χάκετ είχε 10 πόντους (4/6 σουτ) και 4 ριμπάουντ.