Τη νίκη που σημαίνει αυτόματα και πρόκριση πήρε η Ιορδανία των Αλεξανδρή – Λίβανου κόντρα στη Σαουδική Αραβία με 63-47. Αυτή ήταν κι η παρθενική νίκη της ομάδας των Ελλήνων τεχνικών στο Πανασιατικό πρωτάθλημα, την οποία όμως δεν θα μεταφέρει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος του με την Ιορδανία να έχει το προβάδισμα αλλά τη Σαουδική Αραβία να κλείνει το ημίχρονο με προβάδισμα δύο πόντων. Στο δεύτερο μέρος όμως η ομάδα του Αλεξανδρή πήρε μία διαφορά 7 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου, τη οποία αύξησε ακόμα περισσότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο, φτάνοντας εν τέλει σε μία άνετη νίκη.

Αντιθέτως την δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες γνώρισε η Κίνα του Παναγιώτη Γιαννάκη, αυτή τη φορά από το Ιράν με 70-51. Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού πραγματοποίησε κακή εμφάνιση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το δεύτερο γύρο από την τελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 0-2.

Η Κίνα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης, χάνοντας από πολύ νωρίς την επαφή της με το σκορ. Ήδη από το ημίχρονο η διαφορά είχε εκτοξευθεί στους δεκαεφτά πόντους και το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν να την κρατήσει σε αυτά τα επίπεδα στο δεύτερο μέρος.

Ούτε στη δεύτερη φάση του Πανασιατικού πρωταθλήματος πρόκειται να υπάρξει ελληνικός εμφύλιος στους πάγκους, καθώς Ιορδανία και Κίνα βρίσκονται σε διαφορετικούς ομίλους και μόνο στη φάση των νοκ άουτ αγώνων στη συνέχεια μπορούν να διασταυρωθούν. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Τελικές βαθμολογίες του πρώτου γύρου:

Πρώτος όμιλος:
Κινέζικη Ταϊπέι 6
Φιλιππίνες 5
Ιορδανία 4
Σαουδική Αραβία 3

Δεύτερος όμιλος:
Κατάρ 4
Ιαπωνία 3
Χονγκ Κονγκ 2

Τρίτος όμιλος:
Ιράν 6
Κορέα 5
Κίνα 4
Μαλαισία 3

Τέταρτος όμιλος:
Καζακστάν 6
Μπαχρέιμ 5
Ινδία 4
Ταϋλάνδη 3

Οι όμιλοι της δεύτερης φάση (μεταφέρονται οι βαθμοί των μεταξύ τους παιχνιδιών από την πρώτη φάση):

Πέμπτος όμιλος:
Κατάρ 4
Κινέζικη Ταϊπέι 4
Ιαπωνία 3
Φιλιππίνες 3
Ιορδανία 2
Χονγκ Κονγκ 2

Έκτος όμιλος:
Ιράν 4
Καζακστάν 4
Μπαχρέιμ 3
Κορέα 3
Ινδία 2
Κίνα 2