Στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ισπανίας, η Καχασόλ πέτυχε ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Μανρέσα με 72-78, με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες στην προτελευταία θέση πριν την έναρξη της αναμέτρησης (οδηγεί στον υποβιβασμό). Στο σπουδαίο «ντέρμπι» παραμονής, λοιπόν, μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (17-17), οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια διαφορά ασφαλείας. Αυτό έδινε ελπίδα στους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν ποτέ να πραγματποποιήσουν την αντεπίθεση που θα έφερνε την ανατροπή. Πορζίνγκις και Ραντίσεβιτς έκαναν τη διαφορά από πλευράς νικητών, με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα (ο πρώτος είχε και 7 ριμπάουντ), ενώ οι 22 πόντοι του Φότου, καθώς και οι 17 που πρόσθεσε ο Γκριμάου, δεν αρκούσαν για τη Μανρέσα.

Νίκη που την κρατά «ζωντανή» στο «κυνήγι» της όγδοης θέσης που οδηγεί στα play-offs, πέτυχε η Τενερίφη, με 83-101 στην έδρα της Μπιλμπάο. Καθοριστικής σημασίας ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 42-54, χάρη σε επιμέρους σκορ 16-27 που είχαν πραγματοποιήσει, με αποτέλεσμα να μην έχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο υπόλοιπο. Είχαν, άλλωστε, έναν εξαιρετικό Νικολάς Ροτσότι, με 25 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Φώτης Λαμπρόπουλος είχε 7 πόντους (2/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και 2 ασίστ σε 22 λεπτά συμμετοχής. Για τους γηπεδούχους, Τοντόροβιτς και Μουμπρού προσπάθησαν, με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα (ο πρώτος είχε και 12 ριμπάουντ).

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα και για άλλον έναν Έλληνα, τον Γιώργο Μπόγρη, με τον Ανδόρα να επικρατεί της Εστουδιάντες με 81-76. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά, με το σκορ να βρίσκεται στο 20-12. Έκτοτε, μπορεί οι αντίπαλοί τους να μίκρυναν την «ψαλίδα», αλλά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τηνς εις βάρος τους κατάσταση. Ο Νέιτ Τζαγουάι ήταν ασταμάτητος, έχοντας 21 πόντους και 8/10 δίποντα, ενώ Στογιανόφσκι και Ναβάρο συνέβαλαν ιδιαίτερα, με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. Για τους ηττηθέντες, Φερνάντεζ και Μαρτίν διακρίθηκαν, με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα. Ο Έλληνας σέντερ είχε επίσης θετική παρουσία, μιας και σημείωσε 6 πόντους (3/4 δίποντα) και 7 ριμπάουντ, εκ των οποίων 4 επιθετικά, σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Η 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ισπανίας:

Σάββατο 18/4:
Ανδόρα – Εστουδιάντες 81-76
Μπιλμπάο – Τενερίφη 81-101
Μανρέσα – Καχασόλ 72-78

Κυριακή 19/4:
Λαμποράλ Κούτσα – Σαραγόσα
Μπανταλόνα – Βαλένθια
Γκραν Κανάρια – Μούρθια
Χιπουσκόα – Φουνελαμπράδα

Πέμπτη 30/4:
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα
Μπαρτσελόνα – Ομπραντόιρο