Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Top-16 της Ευρωλίγκα, Φενέρμπαχτσέ, επικράτησε δύσκολα της Ερντέμισπορ (82-77), για την 16η αγωνιστική της TBL Τουρκίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν συνεχώς μπροστά στο πρώτο ημίχρονο (19-22 στην πρώτη περίοδο, 37-43 ημίχρονο), βάζοντας… δύσκολα στους παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Ο τελευταίος είδε την ομάδα του να σοβαρεύεται στην επανάληψη, να παίζει σωστή άμυνα και να φτάνει στην τελική επικράτηση, που την κρατάει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα 14-1 νίκες.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους, ο MVP της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 26 πόντους. Σάτο και Μπατίστ πρόσθεσαν 10 και 2 πόντους αντίστοιχα.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Top-16 της Ευρωλίγκα, Αναντολού Εφές, έχασε εκτός έδρας από την Μπάνβιτ (82-76), υποχωρώντας στην θέση του βαθμολογικού πίνακα (ισοβαθμεί με Καρσίγιακα, Γαλατάσαραϊ). Οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού (37-41 ημίχρονο, 61-60 3η περίοδος), αλλά οι γηπεδούχοι με σερί στα τελευταία λεπτά ήταν αρκετό για την επικράτηση, που τους φέρνει στην θέση του πρωταθλήματος!

Κορυφαίος για τους νικητές ο Μέχια, με 20 πόντους, ενώ για την ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι, ο Ερντέν με 14.