Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο εκτός του ότι είναι ο σπουδαιότερος σκόρερ στην σύγχρονη ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, είναι και ένας εμβληματικό παίκτης για την Εθνική Ισπανίας. Φέτος πολύ πίστευαν ότι μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ότι θα σταματούσε από την Εθνική, όμως εκείνος φαίνεται ότι έχει διαφορετική άποψη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «RAC1» τόνισε ότι θέλει φέτος να κάνει μία καλή σεζόν με την Μπαρτσελόνα και να κατακτήσει τίτλους και ότι αν τον θέλει ο προπονητής του στην Εθνική για το Ευρωμπάσκετ του 2017 εκείνος θα δώσει το παρών. Να θυμίσουμε ότι ο «La bomba» έχει 237 συμμετοχές με την Ισπανία και κυνηγάει το ρεκόρ του τεράστιου Σαν Επιφάνιο που σταμάτησε στις 239 συμμετοχές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι έκλεισε ο κύκλος στην εθνική. Ο Πάου Γκασόλ είπε ότι ίσως παίξει και την επόμενη χρονιά για την Ισπανία. Και ποτέ δεν έχω πει ότι έχω τελειώσει με την εθνική. Ολα θα εξαρτηθούν από το πως θα κυλήσει η χρονιά. Θέλω πραγματικά να παίξω για την Ισπανία το επόμενο καλοκαίρι. Νομίζω ότι είναι μεταβατική περίοδος. Είναι κίνητρο αυτό το ρεκόρ. Εύχομαι να έχω καλή σεζόν με την Μπαρτσελόνα και να πάρουμε τίτλους. Και αν νιώθω καλά μετά τη σεζόν και ο προπονητής με θέλει, θα ήθελα να παίξω στο Ευρωμπάσκετ 2017».