Χαρούμενος αλλά και προσγειωμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, τονίζοντας ότι η ομάδα του θα πρέπει να διδαχθεί από αυτή την επιτυχία και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, Φελίπε Ρέγιες, έκανε λόγο για δικαίωση κι αφιέρωσε τον τίτλο στον πατέρα του, που του στάθηκε σε δύσκολες περιόδους, αλλά και σε όσους του άσκησαν… έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια.

“Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας γι αυτό κι αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο τίτλο για μας. Η φετινή σεζόν θα πρέπει να μας διδάξει πολλά και την επόμενη να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Οι επιδόσεις μας την κανονική διάρκεια ου πρωταθλήματος ήταν εξαιρετικές, από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Το έργο μας ήταν αρκετά δύσκολο στα πλέι οφ, αλλά παραμείναμε σε υψηλό επίπεδο, ενώ για τους τελικούς δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι έπρεπε να κοπιάσουμε αρκετά για να φτάσουμε στην κορυφή.

Άλλωστε, αγωνιζόντουσαν 2 από τις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για τη φετινή χρονιά. Κρατάω την φετινή μας επιτυχία και το γεγονός ότι μεγαλώσαμε σαν ομάδα. Ξέρω ότι μπορείτε να με πείτε… ηλίθιο γι αυτά που λέω αυτή τη στιγμή, αλλά η άποψή μου είναι ότι η φετινή μας επιτυχία πρέπει να μας διδάξει, ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στο μέλλον” δήλωσε ο Ισπανός προπονητής της Ρεάλ.

“Ήταν ένα συγκλονιστικό φινάλε με μεγάλη ένταση και πίεση. Παίζαμε στο σπίτι μας μπροστά στον κόσμο μας κι είχαμε πολύ μεγάλη λαχτάρα για να πάρουμε αυτό τον τίτλο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι οι παίκτες, που κάνουμε το χόμπι μας και ζούμε αυτές τις στιγμές. Κάναμε πολύ καλή σεζόν όλη τη χρονιά και θεωρώ πως μας άξιζε αυτό το φινάλε. Κι οι προηγούμενες φορές, το 2005 και το 2007 ήταν μεγάλες στιγμές για μένα κι ελάχιστοι τα θυμούνται, αλλά το να κατακτάς τον τίτλο μέσα στο σπίτι σου είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Αφιερώνω τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη σε όλους αυτούς που με έκριναν αυστηρά τα τελευταία δύο χρόνια. Κυρίως το αφιερώνω στον πατέρα μου, ο οποίος μου στάθηκε και τότε και τώρα. Φυσικά αυτό που μετράει είναι η ομάδα κι ελάχιστη σημασία έχει το ποιος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης.

Αυτή τη στιγμή θέλω να ξεκουραστώ. Το σώμα μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παρά την ηλικία μου (33) λόγω της καλής δουλειάς, που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Πάμπλο (Λάσο). Του αξίζουν. Σε ευχαριστώ πολύ κόουτς” πρόσθεσε ο Φελίπε Ρέγιες.