Σπουδαία πρόκριση με πολύ μεγάλη εμφάνιση πήρε η Μπιλμπάο εντός έδρας απέναντι στην Ουλμ, την οποία και συνέτριψε με 101-78. Κορυφαίος του αγώνα ο Νίκος Ζήσης με 23 πόντους (5/8δ, 3/4τρ, 4/4β), 2 ριμπάουντ και 2 ασσίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής. Ο έτερος Έλληνας για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, Κώστας Βασιλειάδης, σημείωσε 7 πόντους, έκανε 2 κλεψίματα ενώ είχε και 5 κερδισμένα φάουλ σε 21 λεπτά.

Οι γηπεδούχοι χρειαζόντουσαν μόλις 5 πόντους διαφορά για να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά δεν έμειναν σε αυτό φτάνοντας σε έναν θρίαμβο απέναντι στην γερμανική ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μόλις ένα δεκάλεπτο (30-28) και στην συνέχεια κατέρρευσαν μην μπορώντας να ακολουθήσουν το υψηλό τέμπο των Ισπανών.

Κορυφαίοι για τους νικητές, εκτός από τον Νίκο Ζήση, ήταν οι Χάμιλτον (21π) και Γκριμάου (13π), ενώ για τους ηττημένους ο Μπράιαντ σημείωσε 21 πόντους κι ο Γκένθερ 19 με 5/6 τρίποντα. Η Μπιλμπάο περιμένει πλεόν να μάθει τον αντίπαλό της από το νικητή του ζευγαριού της Μπουντιβέλνικ με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

 

Tags:
Eurocup