Στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας το καλοκαίρι αναφέρθηκε ξανά ο Μάρκο Μπελινέλι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από τη γειτονική χώρα. Ο Ιταλός γκαρντ δήλωσε πως θα μιλήσει με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, με τον οποίο και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, αλλά προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή είναι το ΝΒΑ, καθώς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και σκέφτεται το συμβόλαιό του.

“Η Εθνική ομάδα της Ιταλίας; Θα μιλήσω γι αυτό με τον κόουτς Σιμόνε Πιανιτζιάνι, με τον οποίο έχω άριστες σχέσεις, όπως και με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Αλλά χρειάζομαι και τις βεβαιώσεις από το ΝΒΑ. Το ΝΒΑ είναι η προτεραιότητά μου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρκο Μπελινέλι, ο οποίος είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε οποιονδήποτε σύλλογο επιθυμεί, καθώς το συμβόλαιό του με τους Σικάγο Μπουλς τελείωσε.

Ο Ιταλός σταρ δεν είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος, που κοιτάζει το συμβόλαιό του και προτιμάει το ΝΒΑ από την Εθνική ομάδα της χώρας του, καθώς το ίδιο έκαναν τη φετινή χρονιά ο Μοζγκόφ με την Εθνική ομάδα της Ρωσίας αλλά κι ο δικός μας Κώστας Κουφός, κάνοντας έτσι το φετινό Ευρωμπάσκετ να χάνει αρκετά σε λάμψη… ΝΒΑ.