Μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος της VTB League (με δύο παιχνίδια παραπάνω, βέβαια, από τη δεύτερη Χίμκι), και ταυτόχρονα να είναι φαβορί αυτήν τη στιγμή, μαζί με την Φενέρμπαχτσε, για την απόκτηση του πλεονεκτήματος έδρας, στον όμιλο του Ολυμπιακού, αλλά τελικά… κάτι δεν πάει καλά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι προσθήκες των Κιριλένκο και Χριάπα (ο δεύτερος λογίζεται ως μεταγραφή, αν σκεφτούμε ότι ολόκληρη τη σεζόν δεν είχε αγωνιστεί λόγω τραυματισμού) στο rotation του Δημήτρη Ιτούδη, και αυτό έχει ως επόμενο τον πολύ αυξημένο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα στις θέσεις «3» και «4».

Κάτι τέτοιο, μοιάζει να πιέζει παίκτες, όπως ο Σόνι Ουίμς, με τον ίδιο να φαίνεται να μη βρίσκεται στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, εσχάτως. Κάπως έτσι, μπορεί ενδεχομένως να εξηγηθεί η αδικαιολόγητη επιθετική του συμπεριφορά, στο ματς με αντίπαλο την Ενισέι (η ΤΣΣΚΑ κέρδισε με 79-93). Σε επίθεση της ομάδας του γνωστού από τα μέρη μας, Ντι Τζέι Κούπερ, το σουτ τριών πόντων που επιχειρήθηκε ήταν άστοχο, και στη διεκδίκηση του ριμπάουντ, ο Αμερικανός «αστέρας» έσπρωξε προκλητικά τον αντίπαλό του, Άρτεμ Γιακοβένκο. Ο τελευταίος, γύρισε προς το πλευρό του Ουίμς, με τους δύο παίκτες να ανταλλάζουν μερικές κουβέντες, και τον παίκτη της ΤΣΣΚΑ να τον σπρώχνει εκ νέου. Η σύρραξη αποφεύχθηκε, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αν και ο Ουίμς, δε σταμάτησε… να έχει νεύρα.

Η διοργανώτρια αρχή, έλαβε υπόψη της το γεγονός, αποφασίζοντας να τιμωρήσει τους δύο «καβγαδίσαντες» παίκτες, με μία αποκλεισμό μίας αγωνιστικής, από τις υποχρεώσεις των ομάδων τους. Ίσως ο Γιακοβένκο, πάντως, να μην… το άξιζε τόσο, όσο ο αντίπαλός του, όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο.