Ο Νικόλο Μέλι μίλησε στην επίσημη σελίδα της FIBA για την προσπάθεια που θα κάνει η Ιταλία στο προολυμπιακό τουρνουά, ενώ αναφέρθηκε και στην μεταγραφή του στην Μπάμπεργκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Αυτό είναι ένα μεγάλο μήνυμα για όλους μας ότι η ομοσπονδία μας προσπαθεί να κάνει τα πάντα. Το να καλείς έναν προπονητή σαν τον Έτορε Μεσίνα σημαίνει ότι προσπαθείς να κάνεις τα πάντα. Είναι ο καλύτερος Ιταλός προπονητής στην ιστορία. Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος προπονητής. Έχει κερδίσει τα πάντα. Είναι στο ΝΒΑ. Αυτό σημαίνει πολλά και μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε καμία δικαιολογία.

Είχα μία κουβέντα μαζί τους, αλλά δεν είμαι ο σταρ της ομάδας. Δεν χρειάζεται να μιλήσει μαζί μου για να έρθω. Ξέρει ότι μπορεί να υπολογίζει σε εμένα. Αλλά θα πρέπει να κερδίσω την κλήση του στην εθνική ομάδα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, γιατί έχουμε τα πάντα», τόνισε ο 24χρονος φόργουορντ, ο οποίος μίλησε και για την απόφασή του να αφήσει τα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Μπάμπεργκ το περασμένο καλοκαίρι:

«Αποφάσισα να πάω στην Μπάμπεργκ, λόγω της θέσης που έχω στην ομάδα, της ευθύνης που η ομάδα θέλει να μου δώσει. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό που κάνουμε», υπογράμμισε ο Ιταλός φόργουορντ