Η επιστροφή του Τζίτζι Ντατόμε στην Ευρώπη θα τον βρει στη Φενέρμπαχτσε υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο όποιος στο πρόσωπο του Ιταλού φοργορντ βρήκε τον αντικαταστατή του Νεμάνια Μπιέλιτσα.

Ο Ντατόμε δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του που θα αγωνιστεί στη Φενέρμπαχτσε κάτι που φάνηκε άλλωστε και από την ανάρτηση του στο facebook.

«Στο τέλος των δύο χρόνων μου στο ΝΒΑ οι στόχοι μου σαν free agent ήταν: Να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο και να παλέψω για σημαντικά αποτελέσματα όντας ένα σημαντικό κομμάτι για την ομάδα σύμφωνα με τον ρόλο που θα είχα στο rotation. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες από το ΝΒΑ που μου πρότειναν θέση στην ομάδα αλλά όπως έχω πει πολλές φορές έψαχνα για ένα μέρος όπου θα ήμουνα σημαντικός. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες της ομάδες της Ευρωλίγκας που έδειξαν ενδιαφέρον γιατί ήταν τιμή να έχω να επιλέξω ανάμεσα σε τόσο σημαντικές ομάδες. Πάνω από όλου θέλω να ευχαριστήσω την Φενέρ: την ομάδα που θα παίζω τις επόμενες σεζόν. Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που ξεκινάω μια νέα εμπειρία για τόσους λόγους που είναι δύσκολο να τους αναλύσω. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα «καλής τύχης» που μου στέλνετε αλλά και για το ενδιαφέρον που δείξατε. Πάμε Φενέρ!!!!»,έγραψεχαρακτηριστικα.