Η Μπαρτσελόνα, αν κι αγωνίστηκε χωρίς τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, κέρδισε τη Μάλαγα εντός έδρας με 57-50 στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του ισπανικού πρωταθλήματος. Κανονικά ήταν στην αποστολή ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των “Μπλαουγκράνα“, έχοντας 3 πόντους και μία ασσίστ σε 7 λεπτά συμμετοχής.

Κορυφαίος παίκτης για τους νικητές ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Άντε Τόμιτς με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασσίστ σε 29 λεπτά συμμετοχής, ενώ από την ομάδα του Ρέπεσα, η οποία ολοκληρώνει μία πολύ κακή σεζόν στην Ισπανία, μένοντας εκτός πλέι οφ, ξεχώρισε ένας πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Βάσκεθ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός με 10 πόντους (4/4δ) και 11 ριμπάουντ σε 24 λεπτά αγώνα.

Στο άλλο παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον η Μπιλμπάο, χωρίς τον Κώστα Βασιλειάδη στην σύνθεσή της, ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ομπραντόιρο με 79-73. Κορυφαίος για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ήταν ο Νίκος Ζήσης με 17 πόντους (4/6δ, 2/4τρ, 3/4β). Εξαιρετική εμφάνιση κι από τον Χάμιλτον μέσα στη ρακέτα με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από τους νικητές, οι οποίοι κέρδισαν πολύ πιο εύκολα απ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και στα 40 λεπτά, σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο Κένταλ με 14 πόντους, 5 ριμπαόυντ και 8 κερδισμένα φάουλ σε 30 λεπτά συμμετοχής. Με αυτή τη νίκη η Ομπραντόιρο, εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Μάλαγα μέσα στη Βαρκελώνη και πήρε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή την 8η θέση και την είσοδο στα πλέι οφ.

Η τρίτη Μπαρτσελόνα θα βρει απέναντί της στα προημιτελικά την Μπιλμπάο, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να συναντάει παλιούς γνώριμους από τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδος, τους Κατσικάρη, Ζήση και Βασιλειάδη. Η ομάδα του Πασκουάλ είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση, καθώς αφενός έχει το πλεονέκτημα έδρας κι αφετέρου είναι καλύτερη ομάδα, με μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος πάγκου.

Η Βαλένθια συνέτριψε εντός έδρας τη Μανρέσα με 90-59, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κι εστιάζει την προσοχή της στα πλέι οφ και τους αγώνες με την Σαραγόσα. Κορυφαίοι για την ομάδα του Περάσοβιτς ήταν οι Ρόμπινσον και Ντόελμαν, ενώ από τους ηττημένους, που πραγματοποίησαν καλή χρονιά φέτος, διεκδικώντας μέχρι τέλους την είσοδο στα πλέι οφ, ξεχώρισε ο Ντεβριες.

Εξαιρετική ήταν η Μπανταλόνα, η οποία επιβλήθηκε της Εστουντιάντες εκτός έδρας με το εντυπωσιακό 112-75. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Φίσερ, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους με 7/11 τρίποντα (!), ενώ μοίρασε και 9 ασσίστ. Πολύ καλός ήταν κι ο Τρίας με 11 πόντους και 6 ασσίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής. Για τους “φοιτητές“, ο Κλάρκ σημείωσε 18 πόντους.

Έτοιμη για την έναρξη των πλέι οφ εμφανίστηκε η Γκραν Κανάρια, η οποία δεν δυσκολεύτηκε εντός έδρας απέναντι στην Βαγιαδολίδ κι επικράτησε με 78-62. Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους, ώστε να καθαρίσουν τον αγώνα, κάνοντας ένα σερί 28-9 στη δεύτερη περίοδο. Τέλος, εύκολες νίκες πέτυχαν τόσο η Σαραγόσα (108-74) κόντρα στην Μούρθια εντός έδρας, όσο κι η Φουενλαμπράδα (76-68) απέναντι στην αδιάφορη Καχασόλ εκτός έδρας.

Τα αποτελέσματα:
Βαλένθια – Μανρέσα 90-59
Γκραν Κανάρια – Βαγιαδολίδ 78-62
Εστουντιάντες – Μπανταλόνα 75-112
Καχασόλ – Φουενλαμπράδα 68-76
Μπαρτσελονα – Ουνικάχα Μάλαγα 57-50
Ομπραντόιρο – Μπιλμπάο 79-73
Σαραγόσα – Μούρθια 108-74