Η Μπαρτσελόνα φαίνεται να συνέρχεται μετά το σοκ που υπέστη από την Γκραν Κανάρια στον τελικό του Supercopa και παρά τις απουσίες της στην περιφέρεια διέλυσε με 78-52 την Μπανταλόνα σε φιλικό παιχνίδι. Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο Έρικσον με 23 πόντους και ο Τόμιτς με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ. Επίσης ο Στράτος Περπέρογλου ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η Μπάρτσα μπήκε δυνατά από την αρχή του ματς και με όπλο την άμυνα η οποία μέχρι πρότινος είχε προβλήματα, πήρε μία διαφορά 10 πόντων (18-8) στην πρώτο περίοδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπανταλόνα ισορρόπησε κάπως την κατάσταση αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει και είχε μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Καταλανούς στο +13 (36-23).

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκας καθάρισαν το ματς με ολοκληρωτικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ πετυχαίνοντας 24 πόντους και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 26 πόντους (60-34). Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τελείως πειραματικό και για τους δύο προπονητές και για να μην ξεχνάμε ότι η Μπαρτσελόνα έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Ναβάρο, Ράις, Ρίμπας και Κόπονεν, δηλαδή χωρίς την βασική περιφέρεια της. Τελικό σκορ στο φιλικό 78-52 με την Μπαρτσα να ξεσπάει.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 36-23, 60-34, 78-52.

Δείτε εικόνες και βίντεο του φιλικού από την σελίδα των Καταλανών στο twitter: