Η ήττα από τη Χίμκι μεσοβδόμαδα για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα φαίνεται πως… εκνεύρισε τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, οι οποίοι “ξέσπασαν” απέναντι στη Λαγκούν Άρο. Η Μπαρτσελόνα διέσυρε εντός έδρας την ομάδα του Μανώλη Παπαμακάριου (σ.σ.: είχε 2π. σε 22’35” λεπτά συμμετοχής) με 98-50.

Οι “μπλαουγκράνα” δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο… ελπίδας στους φιλοξενούμενους αφού είχαν αποκτήσει αέρα 17 πόντων (30-13) από το πρώτο δεκάλεπτο. Ο δείκτης του σκορ ανέβαινε διαρκώς, με το τελικό +48 να έρχεται απολύτως φυσιολογικά. Συνολικά επτά παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, δείγμα του επιθετικού πλουραλισμού που είχε η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Εύκολο έργο είχε και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία -μετά την ήττα της περασμένης βδομάδας στο “Ελ Κλάσικο”– επέστρεψε στα επιτυχή αποτελέσματα επικρατώντας της Μπανταλόνα με 88-77. Κορυφαίοι για τους Μαδριλένους ήταν οι Ντόντεϊ Ντρέιπερ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Ρούντι Φερνάντεθ οδηγώντας τους “μερένχες” σε μία ακόμα νίκη. Έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια χειμώνα, αφού η βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες της είναι μεγάλη.